Új mobil videokártyával bővült az Nvidia kínálata

A GeForce GTX 965M videokártyával szerelt noteszgépek kiváló teljesítményű 1080p-s mobil játékos platformot nyújthatnak.

Új mobil videokártyával bővült az Nvidia kínálata

Az Nvidia csendben, minden különösebb hírverés nélkül frissítette mobil videokártya kínálatát, amely immár háromféle GeForce GTX 900M sorozatú videokártyát tartalmaz. A legfrissebb termék a GeForce GTX 965M jelölést viseli, elődeinél pedig kevesebb CUDA maggal és szűkebb memória-adatsínnel gazdálkodik. Ettől eltekintve a Maxwell architektúrában rejlő összes előny kiaknázására képes.

Az új videokártyával frissített kínálat szereplőinek legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

Az Nvidia elmondása szerint az új videokártya a jól megszokott GM204-es GPU köré épül, ám a szóban forgó GPU erőforrásait ezúttal egy kicsit jobban megnyirbálták annak érdekében, hogy a friss jövevény a kívánt teljesítményszintet vehesse célba. Aki a hamarosan érkező asztali GeForce GTX 960-as modellhez hasonlóan ennél a videokártyánál is GM206-os GPU-ra számított, annak most sajnos csalódnia kell, de láttunk már a cégtől olyat, hogy később lecserélte a GPU-t egy mobil videókártyán (GTX860M például kapható Kepler és Maxwell alapokkal is).

A GM204-es GPU az asztali GeForce GTX 900M sorozat tagjairól már ismerős lehet – ilyen GPU dübörög egyebek mellett a GeForce GTX 970 és a GeForce GTX 980 fedélzetén is. A GeForce GTX 965M esetében az aktív CUDA magok száma csökkent, a memória-adatsínt tovább vágták, így az eredeti 2048 CUDA mag helyett csak 1024 áll rendelkezésre, a 256-bites memória-adatsín pedig 128-bitre csökkent.

Az új mobil videokártyával felszerelt rendszerek az Nvidia szerint remek teljesítményű 1080p-s mobil játékplatformot alkothatnak. Az újdonságot a partnerek már alkalmazzák is különböző termékeikben, a jelenleg is zajló CES alkalmával néhány GeForce GTX 965M alapú noteszgép is feltűnt már.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward