Új, minőségi PC ház: Lian Li Tyr PC-X500FX

Új, minőségi PC ház: Lian Li Tyr PC-X500FX

A gyártó bemutatta  legújabb felsőkategóriás közepes torony formátumú PC házát, amely a Tyr PC-X500FX típusjelzést kapta. Ez a ház a 2008-ban piacra dobott PC-X500-as modell továbbfejlesztett változatának tekinthető, amelynél az előd kritizált tulajdonságait kijavították a gyártó mérnökei.

Az új számítógépház alumíniumból készült és kívül-belül feketében pompázik. A termék a hagyományos ATX formátumú alaplapok mellett a micro-ATX és a mini-ITX formátumok köré épülő alaplapok fogadására is képes, a videokártyák számára pedig 315 mm-es helyet kínál. A 240 x 598 x 419 mm-es mérettel rendelkező újdonság 9,84 Kg-ot nyom a mérlegen, 5,25 hüvelykes bővítőhelyekből összesen két darabot kínál, míg a 3,5 hüvelykes adattárolók számára 6 darab, a 2,5 hüvelykes meghajtók számára pedig 1 darab bővítőhely áll rendelkezésre. A 3,5 hüvelykes bővítőhelyek rezgéscsillapítással is fel vannak vértezve. PCI bővítőhelyekből összesen 8 darabot találunk. Az összes bővítőhely esetében szerszámmentes szerelhetőséget biztosít az új ház, de ez már régóta nem extra tulajdonság.

A tápegység a ház hátulján, alul helyezkedik el és a szokásos módon, szerszámmentesen rögzíthető. A tápegység kapott egy szűrővel ellátott szellőzőt is, így meg van oldva a hűtése. Ha pedig már szóba került a hűtés, vessünk egy pillantást arra is, hogy milyen ventilátorokkal érkezik a termék.

Az előlapi panel mögött egy mosható szűrő takarásában találjuk meg a három darab 140 mm-es átmérőjű légkeverőt, amelyek ledes világítással érkeznek. A ház hátulján két darab 120 mm-es átmérővel rendelkező légkeverő lapul, de ugyanitt a folyadékhűtő rendszerek telepítését megkönnyítő furatokat is találunk. A ház hátulján egy további érdekesség is helyet kapott, ami nem más, mint egy három sebességi fokozatot kínáló ventilátor-szabályzó.

A ház előlapi paneljén négy darab USB 3.0-s port, egy eSATA port, valamint a szokásos audió csatlakozók bújnak meg, de mellettük egy, a ledes világítást kikapcsoló gomb is jelen van. Az anodizált alumínium belsővel, tetszetős oldalablakkal és minőségi felépítéssel érkező újdonság sajnos nem lesz olcsó: a gyártó 250 euróban állapította meg a termék ajánlott végfelhasználói árát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward