Új mini-ITX számítógépházak a Lian Li-től

A Lian Li ezúttal a házimozi PC-k és a kompakt gamer PC-k építőit vette célba.

Új mini-ITX számítógépházak a Lian Li-től

A Lian Li két új alumínium számítógépházzal jelentkezik, amelyek mini-ITX formátumú alaplapokat fogadnak (a PC-Q28-as modellben mini-DTX formátumú alaplap is elfér). A kuckók letisztult, minimalista dizájnnal és szálcsiszolt oldallapokkal érkeznek, így kinézetükre aligha lehet panasz. Szerencsére bővítőhelyek tekintetében is jól el van eresztve a két friss jövevény, úgyhogy jó esély van arra, hogy népszerűek lesznek a felhasználók körében.

Az újdonságok néhány hete, az idei CeBIT alkalmával már bemutatkoztak, igaz, akkoriban még elég keveset lehetett tudni velük kapcsolatban. Most végre minden fontos információról lehull a lepel.

Lian li PC-Q27

Az első számítógépház a PC-Q27-es típusjelzést kapta és főként azokat veszi célba, akik apró irodai számítógépet, illetve helytakarékos házimozi számítógépet szeretnének építeni. A 200 x 300 x 240 milliméteres mérettel rendelkező termék picivel szélesebb, magasabb és mélyebb, mint elődje, a PC-Q07. A ház meghosszabbított elő- és hátlappal rendelkezik, amelyeknek alsó részei lábként funkcionálnak, így a ház alja felől elegendő friss levegő érkezhet, ami jótékonyan hat a szellőzésre. Ez különösen fontos, mivel nincsenek rendszerhűtő ventilátorok.

Az újdonság belsejében a mini-ITX formátumú alaplapon kívül egy 5,25 colos, illetve két 3,5 colos bővítőhely is rendelkezésre áll, sőt, a ház alján még egy 2,5 colos adattároló is elfér. Ha az 5,25 colos bővítőhelyet feláldozzuk, három darab 3,5 colos merevlemezt is elhelyezhetünk a kuckóban. Amennyiben inkább a 2,5 colos adattárolókat preferáljuk, úgy az egyik 3,5 colos feláldozásával kettőre bővíthető a 2,5 colos bővítőhelyek száma.

A 2,1 kilogrammos alumínium számítógépház belsejében 195 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak a videokártyák, processzorhűtőből pedig maximum 70 milliméter magas példányt alkalmazhatunk. SFX tápegységből maximum 180 milliméter hosszú példány fér el. Apró kellemetlenség, hogy PCI bővítőhelyből csak egy van, így csak egyslotos videokártyát alkalmazhatunk.

Az előlapi portok között ezúttal egy mikrofon bemenet, egy fejhallgató kimenet és két USB 3.0-s port sorakozik. A PC-Q27 ezüstben és feketében kerül az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 78,99 dollár lesz. A termék május folyamán jelenik meg.

Lian li PC-Q28

A második friss számítógépház már egy tágasabb megoldás, amely a PC-Q18-as modell utódjának tekinthető. A gyártó ezt a példányt kompakt gamer konfiguráció, LAN partykra cipelhető helytakarékos PC és otthoni szerver építéséhez ajánlja.

A ház belsejében mini-ITX, vagy mini-DTX formátumú alaplapot helyezhetünk el, méghozzá elég tágas környezetben. A 227 milliméter széles, 305 milliméter magas és 345 milliméter mély PC-Q28 belsejében 290 milliméternyi hely áll a videokártyák rendelkezésére, SFX tápegységből pedig maximum 170 milliméter hosszú példányt alkalmazhatunk. Jó hír, hogy videokártyából itt már kétslotos hűtéssel ellátott modellek is szóba jöhetnek, hiszen a termék két PCI bővítőhelyet kínál. Processzorhűtőből akár 100 milliméter magas példányt is választhatunk.

A PC-Q28 egy 5,25 colos, négy 3,5 colos és egy 2,5 colos eszközt nyel el. A videokártya méretétől függően akár plusz két 3,5 colos, illetve plusz két 2,5 colos bővítőhelyre is szert tehetünk.

A ház előlapjának és hátlapjának alja ennél a modellnél is lábként funkcionál, viszont a szellőzés itt már abszolút nincs a véletlenre bízva. A ház elején egy 140 milliméteres átmérőjű légkeverőt találunk, amely szűrőn keresztül, a ház aljáról szerzi be a friss levegőt. A forró levegőt a ház tetején egy 120 milliméteres ventilátor fújja ki.

A 3,2 kilogrammos újdonság egy mikrofon bemenetet, egy fejhallgató kimenetet és két USB 3.0-s portot is felvonultat.

Ez a modell 119,99 dollárba kerül és PC-Q27-es társához hasonlóan szintén májusban jelenik meg. A PC-Q28 is ezüstben, illetve feketében válik elérhetővé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward