Új Mini-ITX számítógépház a SilverStone műhelyéből

Elkészült a Sugo SG08 módosított kiadása, a Sugo SG08-LITE, amely elődjéhez képest több téren is módosult.

Új Mini-ITX számítógépház a SilverStone műhelyéből

A SilverStone a napokban mutatta be kifejezetten NAS célokra szánt számítógépházát, a DS380-as modellt, most azonban egy másik Mini-ITX formátumú újdonság is feltűnt a vállalat kínálatában, amely a Sugo SG08-LITE nevet viseli.

A Lite modell az eredeti Sugo SG08-hoz hasonlóan 222 milliméter széles, 351 milliméter mély és 190 milliméter magas, előlapja pedig 10 milliméter vastag alumíniumlapból készült.

Balra az SG08, jobbra pedig az SG08-LITE előlapja látható

Az újdonság ezúttal nem tálcás, hanem tálca nélküli vékony optikai meghajtót fogad és belsejében is van egy-két változás a korábban megismert modellhez képest, igaz, ezek nem túl jelentősek.

Az alaplaptálcán DTX vagy Mini-ITX formátumú alaplap kaphat helyet, adattárolóból pedig egy 3,5 hüvelykes, illetve két 2,5 hüvelykes példány fér el a házban. A tápegység bővítőhelyét az adattárolókat fogadó keret alatt alakították ki – itt akár 160 milliméter hosszú, normál ATX formátumú tápegység is elfér. A processzorhűtő magassága a korábbi 117 milliméterrel ellentétben már 147 milliméter lehet.

Az újdonság két PCI bővítőhellyel rendelkezik, így akár kétslotos felépítésű felsőkategóriás videokártya is elfér benne. A videokártya maximum 310 milliméter hosszú és 123 milliméter magas lehet. A Sugo SG08 esetében a videokártya maximális magassága még csak 110 milliméter lehetett. Persze arra oda kell figyelni, hogy ha 184 milliméternél hosszabb videokártyát szerelünk a rendszerbe, akkor csak maximum 140 milliméter hosszú, nem moduláris felépítéssel rendelkező tápegység alkalmazására van mód.

Az acélvázra épülő Sugo SG08-LITE oldallapjain nagyméretű szellőzőket alakítottak ki, tetőlapján pedig egy 120, 140 vagy 180 milliméteres átmérőjű ventilátort fogadó bővítőhely lapul. Természetesen nem csak az említett ventilátor bővítőhelynél, hanem a tápegység alatt is található egy kivehető, könnyedén tisztítható szűrő. Jó hír, hogy igény esetén a házban akár folyadékhűtő rendszer is elfér.

Az új számítógépház előlapi portjai között ezúttal is két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet kapott helyet. A Sugo SG08-LITE rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward