Új MacBook Pro Retina kijelzővel és USB 3.0 támogatással?

Az Apple műhelyéből egy érdekes 15 colos MacBook Pro érkezik, amely USB 3.0-s támogatással és Retina kijelzővel egyaránt fel lesz vértezve.

Új MacBook Pro Retina kijelzővel és USB 3.0 támogatással?

A pletykák szerint az Apple műhelyében már elkészült egy különleges, 15 colos képátlójú Retina kijelzőt alkalmazó MacBook Pro noteszgép, amely jelenleg forgalomban lévő társainál vékonyabb, mégis strapabíróbb házzal érkezik.

Az az információ, miszerint az újdonság nem csak Thunderbolt porttal, de USB 3.0-s támogatással is rendelkezni fog, nem tűnik furcsaságnak, hiszen a noteszgép hetes sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplappal érkezik, amelynek PCH-ja beépített USB 3.0-s vezérlőt is kínál. Úgy néz ki tehát, hogy végre eljön az USB 3.0-s támogatás ideje is a Maceseknek.

Ennél azonban sokkal érdekesebb a Retina kijelző, amelyről a Max OS X Lion 10.7.4, valamint a Mountain Lion bétája is elárult egyet s mást. A szemfüles kutakodók utalást találtak arra, hogy a Retina kijelzővel ellátott MacBook Pro esetében a megjelenítő többféle felbontás-módot támogat majd, amelyek között szabadon váltogathatnak majd a felhasználók annak megfelelően, hogy éppen milyen felbontásra van szükség. Apró csavar, hogy a felbontásokat nem értékek, hanem jelzők jelölik: a beállítások között lesz kicsi, nagy és optimális felbontás. Éppen ezért az eddig kinyert információkból a pontos felbontás nem derül ki, de valószínűleg az előd négyszeresére számíthatunk.

A kiszivárgott információk szerint a szóban forgó 15 colos MacBook Pro esetében négymagos, 45 wattos TDP-vel rendelkező Core i7-3820QM típusú Ivy Bridge modell tölti majd be a processzor szerepét. Reméljük, hogy hamarosan további részletek is kiszivárognak az új noteszgépekkel kapcsolatban. A jelek szerint egyébként június 11-én mutatkozhatnak be az új konfigurációk, méghozzá a Worldwide Developer Conference alkalmával.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward