Új Lian Li toronyházak rengeteg bővítőhellyel

A Lian Li két új toronyházzal jelentkezik, amelyek ezúttal is letisztult, elegáns dizájnnal érkeznek.

Új Lian Li toronyházak rengeteg bővítőhellyel

A PC-A75X és PC A76X modellek esetében közös tulajdonság, hogy mindketten torony formátum köré épülnek és alumínium vázat, illetve alumíniumból készült oldallapokat alkalmaznak – beleértve előlapjukat és tetőlapjukat is. Az új termékek kívül-belül feketében pompáznak és rendkívül jó felszereltséggel érkeznek.

Mindkét friss számítógépház két darab 5,25 colos külső, valamint 12 darab 3,5 colos belső bővítőhelyet kínál – utóbbiak persze 2,5 colos adattárolók beszerelésére is használhatóak.

Gyárilag a kuckókban 3 darab 2,5 colos adattároló beszerelésére van mód a mellékelt beszerelő keretek alkalmazásával. PCI bővítőhelyekből nem kevesebb, mint 11 darab áll rendelkezésre, alaplapokból pedig a Micro-ATX és ATX modelleken kívül akár az E-ATX és a HPTX formátumú deszkák is elférnek a két újdonságban. A szerelőablakkal is ellátott alaplaptálca természetesen támogatja a kábelmenedzsmentet.

A videokártyák és a tápegységek számára egyaránt 360 milliméternyi hely áll rendelkezésre, processzorhűtőből pedig maximum 170 milliméter magas példány beszerelésére van mód. Extra, hogy a hosszú videokártyákhoz merevítőt is kínál a vállalat, így a PCB stabilabban foglal helyet a rendszerben, nem kell félnünk az eldeformálódásától. 

Az új kuckókban a tápegység ezúttal is a ház hátulján, alul helyezkedik el, a PCI bővítőhelyek takarólemezei pedig szellőzőkkel vannak ellátva a még hatékonyabb szellőzés érdekében. Persze a ház hátlapján további szellőzőket is kialakítottak a mérnökök, sőt, még a folyadékhűtő rendszerek beszerelését segítő furatok is helyet kaptak itt, de ez manapság már egyáltalán nem extra szolgáltatás.

Ha már szóba került a szellőzés kérdése, ejtsünk pár szót arról is. A házak előlapja mögött három darab 140 milliméteres átmérőjű ventilátor teljesít szolgálatot, a házak hátulján pedig egy 120 milliméteres légkeverő próbálja halkan, de hatékonyan eltávolítani a különböző komponensek által termelt meleg levegőt.

Az előlapi portok között ezúttal két USB 3.0-s és két USB 2.0-s csatlakozó bújik meg, de rajtuk kívül a szokásos audió csatlakozók is helyet kaptak a sorban.

Végezetül nézzük, miben különbözik a Lian Li két új toronyháza. A PC-A75X modell 220 milliméter széles, 585 milliméter magas és 590 milliméter mély. A PC-A76X szélessége és magassága megegyezik előbb említett társáéval, de mélysége 590 milliméter helyett már 615 milliméter. A méretbeli különbség ellenére mindkét számítógépház 9,5 kilogrammot nyom a mérlegen. Amennyiben a két újdonság előlapját is megvizsgáljuk, megtaláljuk a második és egyben utolsó különbséget is: a PC-A75X egy szerszámmentesen eltávolítható, perforált előlapi panelt alkalmaz, ezzel szemben a PC-A76X esetében a perforált előlap egy szellőzővel nem rendelkező, zárható ajtó mögött bújik meg.

A Lian Li toronyházai már elérhetőek kereskedelmi forgalomban: a PC-A75X 199 dollárba, a PC-A76X pedig 219 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward