Új, ledes HDTV-k a Samsung-tól

A Samsung LCD HDTV-i széles körben ismertek és elismertek. A gyártó kínálata a legfrissebb hírek szerint egy teljesen új sorozattal bővült: a 8500-as családba tartozó HD televíziók ledes háttérvilágítással és számos hasznos szolgáltatással próbálnak majd hódítani a piacon, a termékek a felsőkategóriás piacot célozzák meg, így nem lesznek olcsóak.

Új, ledes HDTV-k a Samsung-tól

A Samsung LCD HDTV-i széles körben ismertek és elismertek. A gyártó kínálata a legfrissebb hírek szerint egy teljesen új sorozattal bővült: a 8500-as családba tartozó HD televíziók ledes háttérvilágítással és számos hasznos szolgáltatással próbálnak majd hódítani a piacon. Felsőkategóriás termékek lévén nem lesznek olcsóak.

A Yahoo! Widget motorjával is felszerelt készülékek local dimming technológiával rendelkeznek, amelynek köszönhetően a fekete még feketébbnek tűnik, mint a hagyományos LCD televíziókon, így ezzel együtt a kijelző képminősége is jobb. A most bejelentett két újdonság közül az egyik 46 hüvelykes, míg a másik 55 hüvelykes képátlóval rendelkezik. Mindkét termék támogatja az 1080p-s tartalmak megjelenítését, a készülékek paneljei pedig 7,000,000:1 dinamikus kontrasztarány és 2 ms-os válaszidő mellett üzemelnek. Az LCD televíziók rendkívül vékony, mindössze 1,6 hüvelykes vastagsággal bíró házban kaptak helyet.

A Samsung számos saját fejlesztésű technológiát állított csatasorba, hogy a televíziók még vonzóbbak legyenek. A termékek elnyerték az Energy Star v3.0-s minősítését, amelyet az energiatakarékos módnak köszönhetnek. Ez a mód a háttérvilágítás fogyasztását próbálja csökkenteni, mindezt pedig úgy, hogy eközben a képminőség nem romlik – állítja a Samsung. A technológiák között egyébként a környezeti fényhez alkalmazkodó háttérvilágítás, a 240 Hz-es képfrissítési ráta és a képkocka interpoláció is jelen van.

A Yahoo motor és a vezetékes ethernet kapcsolat segítségével különböző widgeteket, illetve tartalmakat tölthetünk le az internetről, de akár internetes TV adások megtekintésére is nyílik mód. A két darab USB 2.0-s portnak köszönhetően akár külső merevlemezt vagy pendrive-ot is csatlakoztathatunk a televízióra, így az adathordozón tárolt tartalmakat könnyedén megnézhetjük. A hálózatba kötött televíziónak köszönhetően akár közvetlenül a helyi hálózat számítógépeiről is lehetőség van videók és zenék lejátszására, sőt, akár képek nézegetésére is.

A Samsung különleges HDTV-i várhatóan szeptember folyamán kerülhetnek a boltok polcaira, a 46 hüvelykes modellért 3599 dollárt, míg az 55 hüvelykes termékért 4499 dollárt kérnek majd el az üzletekben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward