Új külső merevlemezek és egy hálózati adattároló

Új külső merevlemezek és egy hálózati adattároló

A Buffalo új külső merevlemezekkel képviselteti magát a piacon, amelyek között USB 2.0-s és USB 3.0-s csatolófelülettel ellátott modellek egyaránt jelen vannak. Ezzel egy időben a Verbatim is új termékkel jelentkezett, ami nem más, mint egy hálózati adattároló, amelynek segítségével külső merevlemezeink tartalmát könnyedén megoszthatjuk otthoni hálózatunk számítógépei és multimédia lejátszói között.

[bold]

Buffalo MiniStation Stealth és DriveStation Axis

[/bold]

Az első két friss Buffalo termék nem más, mint két külső merevlemez, amelyek USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez. A MiniStation Stealth család tagjai 2,5 hüvelykes formátummal büszkélkedő mobil merevlemezt tartalmaznak, 77 x 14 x 114 mm-es mérettel érkeznek, súlyuk pedig átlagosan 165 gramm körül helyezkedik el. Ezek a termékek Japánban már egy ideje kaphatóak, de a következő hónaptól kezdve már az Amerikai Egyesült Államok területén is elérhetővé válnak, hogy aztán onnan továbbmenjenek Európába. A 320 GB-os modellért 75 dollárt, 500 GB-os társáért 90 dollárt, míg a 640 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatért 105 dollárt kell majd letenni az asztalra.

A második friss külső merevlemez család a DriveStation Axis nevet viseli. Ebben a sorozatban 3,5 hüvelykes asztali merevlemezt tartalmazó külső meghajtók kapnak helyet, amelyek 39 x 123 x 189 mm-es mérettel rendelkeznek majd. Az USB 2.0-s portot használó külső merevlemezek tartalmaznak egy beépített adattároló-kapacitás jelzőt is, amelynek köszönhetően mindig tisztában lehetünk vele, hogy nagyjából mennyi szabad hely lehet még az egységen. A DriveStation Axis sorozatba tartozó modellek között egy 1 TB-os és egy 2 TB-os példány lesz jelen, amelyek sorrendben 100 dollárba, illetve 160 dollárba fognak kerülni. Ezek a külső adattárolók majd csak a következő év januárjától kezdve lesznek elérhetőek.

[bold]

Érkeznek a DriveStation család USB 3.0-s tagjai is

[/bold]

A Buffalo DriveStation HD-LB2.0TU3 névre keresztelt külső merevlemezei – ha USB 3.0-s porttal ellátott konfigurációval használjuk őket, akkor – már sokkal ütőképesebbek lesznek adatátviteli sebesség tekintetében. A 39 x 123 x 189 mm-es mérettel és 1 Kg körüli súllyal büszkélkedő termékek 3,5 hüvelykes asztali merevlemezt tartalmaznak, amely rezgéselnyelő rögzítés alkalmazásával került a helyére annak érdekében, hogy a külső HDD a lehető legkisebb zajt juttassa át az asztalra vagy a polcra, amin éppen helyet foglal. Az új külső merevlemezek üresjáratban az ECO módnak köszönhetően 0,15W-os fogyasztás mellett üzemelnek.

A HD-LB2.0TU3 család tagjai december elején válnak elérhetővé. Az 1 TB-os egység 163 dollárba, az 1,5 TB-os 201 dollárba, míg a 2 TB-os változat 251 dollárba fog kerülni.

[bold]Verbatim MediaShare Mini

[/bold]

A Verbatim egy új, rendkívül olcsó hálózati adattárolóval jelentkezik, amely beépített merevlemezt ugyan nem tartalmaz, de lehetővé teszi, hogy akár négy darab USB 2.0-s csatolófelülettel ellátott adattároló tartalmát is megosszuk otthoni hálózatunk számítógépeivel és médialejátszóival, de arra is van mód, hogy a fájlokhoz interneten keresztül, távoli elérés segítségével is könnyedén hozzáférhessünk. A fájlok feltöltése, letöltése, megosztása és menedzselése rendkívül egyszerűen zajlik, így a termék ideális lehet átlagfelhasználók számára, akik nem szeretnének semmi mást, csak hatékonyan, gyorsan megosztani különböző fájljaikat az otthoni hálózat számítógépei között, illetve akár interneten keresztül is. Utóbbi, azaz az interneten keresztüli távoli elérés a myverbatim.com weboldal használatával valósítható meg.

A rendszer ezen kívül a különböző tartalmak streamelésére is képes: a DLNA támogatásnak köszönhetően a különböző multimédiás tartalmakat nem csak számítógépek és asztali multimédia lejátszók között oszthatjuk meg, de elérhetővé tehetjük őket Sony PlayStation és Microsoft Xbox 360 számára is, sőt, bármilyen egyéb DLNA-képes konfiguráció számára is. A MediaShare Mini USB 2.0-s portjait nem csak adattárolók, hanem nyomtatók megosztására is használhatjuk. A rendszer – a felhasználói kézikönyv szerint – Gigabites Ethernet porton keresztül kapcsolódik a helyi hálózathoz, így a hálózati adatátviteli sebességre sem lehet panasz, amennyiben otthon Gigabites Ethernet hálózattal rendelkezünk.

Az iTunes szerver funkcióval is felvértezett újdonságon tárolt fájlok okostelefonról is könnyedén elérhetőek (pl.: iPad, iPhone, Blackberry, Android alapú okostelefonok, Palm Pre, stb…). Érdekesség, hogy a prémium szolgáltatás igénybevételével Facebook és FlickR fiókunkba is automatikusan feltölthetőek a friss fotók.

A Verbatim MedaiShare Mini már elérhető kereskedelmi forgalomban: a három év garanciával érkező újdonság 90 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward