Új iPod-ok

Az Apple megújította, kipofozta az egész iPod termékskáláját, és bemutatott egy régi, de ismerős modellt, az iPod touch-ot.

Új iPod-ok

Az Apple megújította, kipofozta az egész iPod termékskáláját, és bemutatott egy régi, de ismerős modellt, az iPod touch-ot.

Ez az iPod touch lényegében egy iPhone telefon megfosztva a GSM és így telefonálási képességeitől. Ugyanazt a 3,5 hüvelykes kijelzőt kapta és vastagsága (8 mm) is megegyezik az iPhone-éval. Kétféle változatban lesz megvásárolható, egy 8 és egy 16 GB-osban. A kijelző az iPhone-nál már bizonyított multi-touch technológiát is alkalmazza, ráadásul 802.11b/g vezetéknélküli kapcsolódásra is képes. Szoftvertéren és beépített alkalmazásaiban is megegyezik az iPhone-nal. Az ára a 8 GB kapacitású iPhone-nak 299 dollár (57 000 forint), a 16 GB-osnak pedig 399 dollár (76 000 forint).

Az eddigi hagyományos, shuffle és nano iPod-ok is megújultak. Végre az Apple az eddigi merevlemez-alapú iPod-nak saját nevet adott, az iPod classicot. Ez teljesen fém burkolatot kapott és méretében vékonyabb lett a korábbi változatokhoz képest. Tárolókapacitásban is történtek újítások. A legnagyobb méretű, 160 GB-os iPod classic 349 dollárba (66 000 forintba), a kisebb 80 GB-os classic 249 dollárba (47 000 forintba) kerül.

Az iPod nano teljesen új formát kapott. 2 hüvelyk méretű QVGA kijelzője videólejátszásra is alkalmas. Az Apple két méretben (4 GB, 8 GB) és öt különböző színben (fekete, ezüst, zöld, kék és piros) gyártja a nano-kat. A kisebb 4 GB-os változat 149 dollárt (28 000 forintot), a nagyobb 8 GB-os 199 dollárt (38 000 forintot) kóstál. Mind az iPod classic és nano is egy teljesen új, Cover Flow elnevezésű felhasználói interfészt kapott.

Végül, de nem utolsósorban az iPod shuffle változásairól is ejtsünk szót. Kialakításában nem változott, azonban több színben kapható (piros, kék, világoszöld, kékeszöld és ezüst). 1 GB-os tárhellyel lehet megvásárolni 79 dollárért (15 000 forintért).

Az új változatok a tengerentúlon már a jövő héten a boltokba kerülhetnek. Azonban a konkurens Microsoft is megmozdult, a 30 GB-os Zune 50 dollárral kevesebbe, mindössze 199 dollárba (38 000 forintba) kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward