Új Intel HD Graphics driver a legfrissebb játékokhoz

Az új szoftvercsomag számos friss játékot támogat, de ezzel együtt gyorsulást is ígér a DirectX 11-es játékokhoz, valamint számos hibajavítást is tartalmaz.

Új Intel HD Graphics driver a legfrissebb játékokhoz

Jó hír lehet mindazoknak, akik Skylake vagy frissebb sorozatú Intel processzorral szerelt rendszeren játszanak, hogy elkészül egy új Intel iGPU driver, ami tartalmazza a legfrissebb játékok támogatását, de ezzel együtt hibajavításokat és általános gyorsulásokat is kínál. A szóban forgó eszközillesztő-szoftver a 24.20.100.6094-es verziószámot viseli, Windows 10-es operációs rendszerekhez passzol, iGPU terén pedig a Skylake, a Kaby Lake és a Coffee Lake generációk megoldásait támogatja.

Az új játékok közül a Destiny 2: Warmind, a Dark Souls Remastered, a Paladins: Champions of the Realm, a Pillars of Eternity II: Deadfire, a The Swords of Ditto, valamint a Call to Arms egyaránt felkerült a támogatott címek listájára. Amennyiben Iris Pro sorozatú iGPU-val szerelt rendszeren játszunk, úgy az Ancestors Legacy és a The Forest című játékokkal is tehetünk egy próbát – utóbbi éppen nemrégiben lépett ki a Steam Early Access állapotból.

Galéria megnyitása
A támogatott processzorok listája

További jó hír játékok frontján, hogy az új driver számos DirectX 11-es címhez kínál általános gyorsulást, ám ennek pontos mértéke konfigurációnként és játékonként változó – de mindenképpen üdvözlendő. Ezzel együtt a videó kódolás és dekódolás teljesítménye is javult HandBrake és VLC, illetve számos egyéb hasonló alkalmazás alatt. Az utolsó hasznos extra, hogy ettől a drivertől kezdve PlayStation 4 DRM támogatás is rendelkezésre áll.

Az optimalizációk mellé hibajavítások is érkeztek, így a SpellForce 3, a Far Cry 5, a Far Cry Primal és az Extreme Tux Racer alatt nem jelentkezik több grafikai hiba. Innentől kezdve a Division DirectX 12-es kliense sem fog többé lefagyni vagy összeomlani – legalábbis a korábbi bug miatt biztosan nem. Rossz hír viszont, hogy Titanfall 2, illetve egyéb játékok alatt is előfordulhatnak grafikai hibák, ha Skylake sorozatú processzor iGPU-ját használjuk hozzájuk.

Az új driver tehát a Skylake, illetve újabb sorozatú processzorokhoz készült, operációs rendszerek terén pedig csak és kizárólag Windows 10-es kiadásokat támogat. Letöltéséhez ide kell ellátogatni, de akár a Driver & Support Assistant alkalmazást is használhatjuk, hogy inteles eszközillesztő-szoftvereinket folyamatosan naprakészen tarthassuk. A driverhez tartozó dokumentáció itt található.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward