Új hibrid lejátszó az LG-től

Az LG bejelentette második hibrid, azaz Blu-ray és HD DVD lejátszására is képes asztali lejátszóját. Az új jövevény alacsonyabb árral és az elődből hiányolt interaktív HD DVD képeséggel rendelkezik.

Új hibrid lejátszó az LG-től

Az LG bejelentette második hibrid, azaz Blu-ray és HD DVD lejátszására is képes asztali lejátszóját. Az új jövevény alacsonyabb árral és az elődből hiányolt interaktív HD DVD képeséggel is rendelkezik.

A BH200 névre keresztelt lejátszó így mostmár a két optikai formátum mellett azok interaktív lehetőségeit is támogatja, a Blu-ray-nél a BD Java-t, a HD DVD-nél a HDi-t. Az LG BH100 nem támogatta a HDi-t, így a HD DVD promóciós csoport megiltotta a HD DVD logó használatát a BH100 készülékeken.

Az előd BH100 az idei Consumer Electronics Show-n (CES) mutatkozott be a közönségnek. Ajánlott felhasználói ára 1 199 dollár (230 000 forint) volt, az utód azonban alacsonyabb, 999 dolláros (190 000 forintos) árcédulával rendelkezik. Mivel ezek a gyártó által javasolt árak, ezért kezdetben ennél magasabb, később pedig ennél alacsonyabb árak várhatóak, például a BH100 mostmár 800 - 850 dollárért megvásárolható (150 000 - 161 000 forintért).

Azonban a multi-formátumú lejátszó még így is többe kerül, mint egy csak Blu-ray és csak HD DVD-képes lejátszó. A Toshiba belépő-szintű HD A2-je potom 250 dollárért (47 500 forintért) már megvásárolható, a Samsung BDP-1200-ért pedig 400 dollárt (76 000 forintot) kell a boltban hagynunk.

Egyedül a Samsung-nak van még multi-formátumú lejátszója, a BD-UP5000, azonban a többi gyártó is igyekszik saját többféle médiumot olvasó lejátszót a piacra dobni, annál is inkább, mert az ABI Research előrejelzése szerinte csak az univerzális Blu-ray/HD DVD-lejászóknak van jövőjük, mert még nem tudni, hogyan fog végződni a formátumháború és szeretnének a vásárolók biztosra menni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward