Új hálózati adattárolóval bővült a Buffalo kínálata

A Buffalo műhelyében egy újabb hálózati adattároló (NAS - Network Attached Storage) készült el, amit a gyártó csak hálózati merevlemezként emleget. A friss termék DLNA támogatással érkezik és az asztali és mobil számítógépek mellett a különböző DLNA-képes televíziókkal, a Mac-ekkel, az okostelefonokkal, a játékkonzolokkal, valamint a tábla PC konfigurációkkal is kompatibilis.

Új hálózati adattárolóval bővült a Buffalo kínálata

A Buffalo műhelyében egy újabb hálózati adattároló (NAS - Network Attached Storage) készült el. A friss termék DLNA támogatással érkezik és az asztali és mobil számítógépek mellett a különböző DLNA-képes televíziókkal, a Mac-ekkel, az okostelefonokkal, a játékkonzolokkal, valamint a tábla PC konfigurációkkal is kompatibilis.

A 45 x 175 x 150 mm-es mérettel, és alig több, mint 1 Kg-os súllyal érkező termék önállóan is csatlakozhat az internetre, de természetesen helyi hálózaton is helyet kaphat. A Gigabites Ethernet vezérlővel érkező hálózati adattároló belsejében egy 3,5 hüvelykes merevlemez található, amely modelltől függően 1 TB-os, 2 TB-os vagy akár 3TB-os adattároló kapacitást is kínálhat. A LinkStation családban helyet foglaló NAS - amely az LS-XL Network Hard Drive nevet viseli - egy külső, ún. notebook stílusú tápadapterrel érkezik és teljesen passzív hűtéssel rendelkezik, azaz komolyabb zajt csak a benne elhelyezett merevlemez kelthet.

A Buffalo illetékesei külön kiemelik, hogy az új NAS időzített ki- és bekapcsolást is kínál, így beállíthatjuk, hogy a termék mettől-meddig álljon rendelkezésre, a köztes időszakban pedig automatikusan kikapcsol, ezáltal energiát takaríthatunk meg. Ez a módszer arra is lehetőséget ad, hogy a ház egy félreeső zugában helyezzük el a terméket, amiről akár meg is feledkezhetünk, ugyanis magától intézi a kikapcsolással és bekapcsolással kapcsolatos feladatokat. Ez a tulajdonság nem különlegesség, ugyanis a NAS-ok egy részénél már régóta elérhető, a drágább modellek esetében pedig már-már szériatartozék, ami esetenként akár napi több ki- és bekapcsolást is lehetővé tesz, a hét minden napjára külön-külön beállítva. A kis újdonság még Kensington Lock porttal is el van látva, így a megfelelő kiegészítő megvásárlásával polchoz, asztalhoz, vagy egyéb, megfelelően stabil tárgyhoz láncolhatjuk, hogy nehezebbé tegyük a tolvajok dolgát.

Az egy év garanciával forgalomba kerülő újdonság várhatóan Japánban lesz elérhető elsőként, méghozzá a hónap közepétől kezdve. Az 1 TB-os változat 195 dollárba, a 2 TB-os 260 dollárba, a 3TB-os kiadás pedig 327 dollárnak megfelelő összegbe fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward