Új, halk CPU hűtő a Zalmantól

A Zalman egy új processzorhűtőt mutatott be, amelyről január folyamán már érkeztek hírek, ám mostantól végre hivatalosan is elérhető. A CNPS7X LED névre keresztelt megoldás esetében a gyártó legfőbb célja az, hogy olyan processzorhűtőt kínálhasson a felhasználók számára, amely maximális hűtőteljesítményt kínál, emellett viszont a lehető legalacsonyabb zajszint mellett működik. Ez a termék - a Scythe tegnap bemutatott processzorhűtő szörnyetegével ellentétben - nem a tuningosokat, hanem az átlagfelhasználókat veszi célba.

Új, halk CPU hűtő a Zalmantól

A Zalman egy új processzorhűtőt mutatott be, amelyről január folyamán már érkeztek hírek, ám mostantól végre hivatalosan is elérhető. A CNPS7X LED névre keresztelt megoldás esetében a gyártó legfőbb célja az, hogy olyan processzorhűtőt kínálhasson a felhasználók számára, amely maximális hűtőteljesítményt kínál, emellett viszont a lehető legalacsonyabb zajszint mellett működik. Ez a termék - a Scythe nemrég bemutatott processzorhűtő szörnyetegével ellentétben - nem a tuningosokat, hanem az átlagfelhasználókat veszi célba.

A CNPS7X LED 90 x 127 x 135 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig nem több, mint 360 gramm. Az új processzorhűtő két darab "V" alakú hűtőtömbből áll, amelyek alumínium lamellákat tartalmaznak. A hűtő talpazatától három darab hőcső juttatja el az adott processzor által termelt hőt az alumínium lamellákhoz. Maguk a hőcsövek úgynevezett kompozit réz megoldások, amelyek közvetlenül érintkeznek a processzor felületével a minél hatékonyabb hőátadás érdekében.

Az alumínium lamellákról egy 92 mm-es átmérőjű légkeverő fújja le a meleget. A ventilátor hosszú élettartamot kínáló csapágyazással érkezik és természetesen PWM támogatással is rendelkezik. A légkeverő a rendszer pillanatnyi terheltségétől  - illetve attól függően, hogy alkalmazzuk-e a mellékelt ellenállást - 1250 RPM és 1950 RPM között változtatja aktuális fordulatszámát. A kék LED-es világítással is ellátott ventilátor legalacsonyabb fordulatszám mellett 17 dB(A), míg maximális fordulatszám mellett 25 dB(A) zajszintet bocsát ki.

A mellékelt előtét ellenállás segítségével a ventilátor fordulatszáma 1250 RPM és 1500 RPM között helyezkedik el, így a zajszint minimális fordulatszám mellett17 dB(A), míg maximális fordulatszám esetén 20 dB(A) értéket képvisel. Az ellenállás alkalmazása nélkül a fordulatszám 1500 RPM és 1950 RPM között helyezkedik el, így a zajszint 20 dB(A) és 25 dB(A) közötti értéket képvisel, fordulatszámtól függően.

Az új processzorhűtőhöz jár a Zalmann ZM-STG2-es hővezető pasztája is, ami a processzor felülete és a processzorhűtő talpazata közötti lehető legjobb hőátadásról gondoskodik. A termék egyébként az Intel LGA-775/1155/1156/1366-os, valamint az AMD Socket AM2/AM2+/AM3-as processzorfoglalataival egyaránt kompatibilis.

A hivatalos sajtóközlemény arról sajnos nem ad információt, hogy a friss jövevény pontosan mennyibe fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward