Új gyárat épít a Samsung, ezúttal Kínában

A Reuters értesülései szerint a Samsung egy új üzem építését tervezi, amelyben majd NAND Flash memóriachipek készülhetnek a nem is oly távoli jövőben. A vállalat legfrissebb gyára Kínában épülhet fel.

Új gyárat épít a Samsung, ezúttal Kínában

A Reuters értesülései szerint a Samsung egy új üzem építését tervezi, amelyben majd NAND Flash

memóriachipek készülhetnek a nem is oly távoli jövőben. A vállalat legfrissebb gyára Kínában épülhet fel.

Hogy mi áll a nagy gyárépítési láz mögött? A Samsung ezzel a lépéssel szeretné biztosítani, hogy a piac dinamikusan növekedhessen, hiszen az új üzem segítségével képes lesz kiszolgálni a mobil eszközök gyártói által támasztott, a NAND Flash memóriachipek iránti egyre növekvő igényeket. Az értesülések szerint az új üzem felépítéséhez több, mint négymilliárd dollárra van szükség, ám segítségével mindenképpen biztosítható a 22 milliárd dolláros forgalmat generáló memóriapiac növekedése. Az új gyár – miután felépült és csatasorba állt – a cég második olyan Flash memóriagyártó üzeme lesz, amely Dél-Koreán kívül helyezkedik el. A vállalat memória üzletágának elnöke, Jun-Dong-Soo szerint az új gyár nem csak a Flash memória chipek iránti egyre növekvő igények kielégítését szolgálja majd, hanem azt is, hogy a Samsung tovább erősíthesse versenyképességét a memóriapiacon.

A NAND Flash memóriapiacon egyébként kivételesen magas, 20%-os növekedés figyelhető meg. A szegmens jövőre már várhatóan 26 milliárd dolláros forgalmat fog generálni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward