Új generációs FirePro kártya az AMD-től

Az AMD bemutatta az első GCN architektúrára épülő, 28nm-es GPU-t használó professzionális grafikus kártyáját, amit kijelző (esetleg kivetítő) falakhoz ajánl.

Új generációs FirePro kártya az AMD-től

 Az AMD bemutatta az első GCN architektúrára épülő, 28nm-es GPU-t használó professzionális grafikus kártyáját, amit kijelző (esetleg kivetítő) falakhoz ajánl. A valószínűleg Cape Verde GPU-val érkező újdonságon hat darab mini-DisplayPort 1.2-es kimenet található, melyek mindegyike akár 4096*2304 pixeles felbontást is képes kezelni, és a kimeneteknek akár saját, különálló audió sávja is lehet. A FirePro W600 névre keresztelt újdonság belefér egy 75W-os TDP keretbe, így nincs szüksége külön tápkábelre.

A W600 PCI-E 3.0 x16-os csatolófelületen keresztül csatlakozik a rendszerhez, és 2GB-nyi GDDR5-ös memóriát hordoz magán, hogy kényelmesen tudjon kezelni ennyi kijelzőt is. Az UVD motornak hála képes egyszerre két Full HD videót is hardveresen gyorsítva lejátszani, a PowerTune és ZeroCore technológiák pedig az alacsony fogyasztásról gondoskodnak. Opcionálisan kapható hozzá egy átalakító csomag is, amiben 6 darab mini-DisplayPort > single-link DVI átalakító van (1920*1200-as felbontást támogatja). A W600-ak képesek párban is dolgozni, így egyszerre akár 12 kijelzőt is meghajthatnak.

A kártya már elérhető, 599 dolláros áron. További információkért érdemes ellátogatni a W600 honlapjára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward