Új GeForce GTX 760-as VGA-k Battlefield 4-hez

Az Nvidia partnerei új termékekkel készülnek a várva várt játék megjelenésére.

Új GeForce GTX 760-as VGA-k Battlefield 4-hez

Az új videokártyákkal a Battlefield 4 megjelenésére készülnek az Nvidia partnerei.

A minimális és az ajánlott rendszerkövetelmények
A minimális és az ajánlott rendszerkövetelmények

Az Nvidia megkérte egyes partnereit, hogy adjanak ki új GeForce GTX 760-as videokártyákat, amelyek 4 GB-nyi fedélzeti memóriával rendelkeznek, ha kínálatukban eddig még nincs ilyen modell. A 4 GB-nyi fedélzeti memóriára azért van szükség, mert a 2 GB-nyi VRAM nem elég ahhoz, hogy a rendszer teljesítse a Battlefield 4 ajánlott konfigurációra vonatkozó követelményeit.

Palit GeForce GTX 760 JetStream 4 GB

A Palit új videokártyája a szokásos receptet követi, azaz fedélzetén egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő, 1152 CUDA magot tartalmazó GK104-es GPU lapul, amely 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A GPU 96 textúrázót és 32 renderelő egységet vonultat fel. Alap esetben, a referencia modelleknél 980 MHz-es alap-, és 1033 MHz-es GPU Boost órajel áll rendelkezésre, a 2 vagy 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória pedig 6 GHz-es effektív órajelen üzemel.

A Palit újdonsága ehhez képest 1072 MHz-es alap-, és 1137 MHz-es GPU Boost órajelet alkalmaz, azaz tekintélyes gyári tuningon esett át. A 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM 6 GHz helyett 6,2 GHz-es effektív órajelen üzemel, így ezúttal a VRAM sem úszta meg a tuningot. A komponensek hűtéséről természetesen nem referencia megoldás, hanem egy kétventilátoros JetStream VGA hűtő gondoskodik, ami a referencia modellnél nem csak halkabb, de hatékonyabb is. A Palit sajnos nem árulta el, mikor érkezik meg az új videokártya az üzletek polcaira, és egyelőre a termék várható ajánlott végfelhasználói ára sem ismert.

Leadtek GeForce GTX 760 4 GB Hurricane

A Leadtek új GeForce GTX 760-as videokártyája szintén 4 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezik és szintén átesett némi gyári tuningon, ami alól a VRAM sem kivétel. A GPU 1111 MHz-es alapórajelet alkalmaz, a GPU Boost órajelről azonban egyelőre nem érkezett információ. Amennyiben az alapórajel helyes, úgy a GPU Boost órajel 1176 MHz-es értéket képviselhet, legalábbis a Zotac legkomolyabban tuningolt GeForce GTX 760-as videokártyájánál korábban ez volt a helyzet. A 4 GB-nyi fedélzeti memória esetében pedig 6280 MHz-es effektív órajel áll rendelkezésre.

A hatékony és halk hűtésről egy egyedi felépítésű megoldás gondoskodik, ami négy darab, egyenként 8 milliméteres átmérőjű hőcső alkalmazásával juttatja el a GPU által termelt hőt a két,alumínium lamellákból álló hűtőtömbhöz. A hűtőtömbök felett 74 milliméteres átmérőjű légkeverők teljesítenek szolgálatot, méghozzá kettő.

A Leadtek újdonsága hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, ám az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Gainward GeForce GTX 760 Phantom 4 GB

Az újdonságok között a Gainward legfrissebb videokártyáját is megtaláljuk, ami ezúttal második generációs Phantom hűtéssel érkezik. Ez a videokártya hűtő azért különleges, mert a két hűtőventilátor az alumínium lamellákból álló hűtőtömb mögött helyezkedik el, így a termék letisztult, elegáns megjelenéssel rendelkezik - olyan, mintha abszolút nem alkalmazna ventilátorokat.

A remek hűtés láttán azt gondolhatnánk, hogy a vállalat mérnökei alaposan megemelték a GPU és a VRAM órajelét, de ezúttal csalódnunk kell, hiszen mind a GPU, mind pedig a VRAM referencia órajeleken üzemel. Ez persze nem jelenti azt, hogy az értékeket saját kezűleg ne lehetne feljebb tornázni: az egyedi hűtés jóvoltából a tuningpotenciál is kedvezően alakulhat.

A GPU tehát 980 MHz-es alap-, és 1033 MHz-es GPU Boost órajelen ketyeg, a 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM esetében pedig 6 GHz-es effektív órajellel kell beérni, legalábbis alaphelyzetben. A Gainward új GeForce GTX 760-as videokártyája hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward