Új GeForce driver ShadowPlay és GameStream támogatással

Az új GeForce driver az Nvidia korábbi ígéretének megfelelően időben megérkezett.

Új GeForce driver ShadowPlay és GameStream támogatással

Az Nvidia csak nemrégiben adott ki egy új, WHQL minősítéssel is ellátott GeForce drivert, de már meg is érkezett egy eszközillesztő, ami rengeteg beígért újítást hoz magával, és még WHQL minősítéssel is rendelkezik.

A GeForce 331.65-ös kiadás érkezésének dátuma nem véletlen: korábban az Nvidia azt ígérte, hogy október 28-án válik elérhetővé az a driver, ami már tartalmazni fogja az összes friss szolgáltatást. Ma október 28-a van, az ígért GeForce driver pedig menetrend szerint meg is érkezett.

A szokásos PhysX, HD Audio és VGA eszközillesztő-szoftver legfrissebb kiadásai mellett a csomagban ezúttal a GameStream és ShadowPlay szolgáltatásokkal kiegészített GeForce Experience v1.7-es alkalmazás is jelen van. A GameStream dióhéjban annyit kínál, hogy segítségével - a megfelelő, Kepler alapú GeForce videokártya birtokában - az adott PC-ről játékokat lehet streamelni az Nvidia marokkonzoljára, a Shield-re. A ShadowPlay segítségével az éppen aktuális játékmenet rögzítésére nyílik mód, ráadásul hardveresen, az adott Kepler alapú GeForce videokártya NVENC blokkjának használata mellett, így az extra funkció nem jár extra CPU terheléssel - nem úgy, mint a FRAPS-hoz hasonló szoftveres megoldások futtatása. Persze azt azért feltétlenül meg kell említeni, hogy a ShadowPlay szoftver egyelőre még csak béta változatban érhető el, így működése nem feltétlenül hibátlan. Az újítások mellett a korábban már említett gyorsulások is elérhetőek. Az alábbi felsorolás a lehető legoptimálisabb esetekben elérhető sebességnövekedésről ad képet:

A GeForce GTX 770-es, 780-as és Titan videokártyák esetében az alábbi gyorsulásokra lehet számítani:

[list type="unordered"]

[*]Akár 11% gyorsulás Dirt: Showdown alatt

[*]Akár 9% gyorsulás Metro: Last Light alatt

[*]Akár 8% gyorsulás Sleeping Dogs-ban

[*]Akár 13%-os gyorsulás Sniper Elite V2-ben

[/list]

Nagyon fontos kiemelni, hogy ez a driver kínálja jelenleg a legjobb játékélményt a Battlefield 4 és a Call of Duty: Ghosts esetében, így az említett két játékhoz mindenképpen érdemes letölteni, ha GeForce videokártya dübörög az adott konfigurációban.

Az új GeForce driver a GeForce 8-as sorozat tagjaitól a GeForce GTX Titánig bezárólag minden asztali Nvidia videokártyát támogat, sőt, még az asztali ION alapú megoldásokhoz is passzol. A GeForce 331.65 WHQL letöltéséhez az alábbi hivatkozások közül kell kiválasztani az adott rendszer számára megfelelőt:

[bold]Windows XP: 32-bit | 64-bit

Windows Vista, 7, 8 és 8.1: 32-bit | 64-bit[/bold]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward