Új gamer router az ASUS-tól, 10 GbE portokkal

Az AX6000-es sebességosztályú router összesen 8+4 streamet kínál, de van még rajta 8 darab GbE port, két darab 10 GbE port, valamint két USB 3,1 Gen1 csatlakozó is.

Új gamer router az ASUS-tól, 10 GbE portokkal

Az ASUS egy rendkívül gyors routert mutatott be, amely az óriási sebességre vágyó átlagfelhasználók mellett a gamerek számára is vonzó választás lehet. Az RT-AX89X névre keresztelt újdonság egy AX6000-es sebességosztályú router, ami a 802.11ax, azaz WiFi 6 szabvánnyal is kompatibilis.

Galéria megnyitása

A maximális vezeték nélküli adatátviteli sávszélessége 4804 Mbps az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül, míg a 2,4 GHz-es frekvenciatartományban is képes kipréselni magából 1300 Mbps-ot. Ha a 802.11ac szabvánnyal használjuk a terméket, akkor az 5 GHz-es tartományban 4333 Mbps-os, a 2,4 GHz-es tartományban pedig 1000 Mbps-os maximális vezeték nélküli adatátviteli sávszélességre számíthatunk, ami elég combos. Az új router ráadásul a WPPA 3 protokollt is támogatja, valamint a WPA2-Enterprise protokollal is kompatibilis – és természetesen a régebbi protokollokkal is. A stabil kapcsolatról nem kevesebb, mint 8 antenna gondoskodik, amelyek pókszerű megjelenést kölcsönöznek neki. Az új router kompatibilis az ASUS AiMesh WiFi rendszerével is.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Az impresszív vezeték nélküli alrendszer mellé hasonlóan extrém vezetékes alrendszer is tartozik, ugyanis a router az 1 GbE WAN port mellett tartalmaz egy RJ-45-ös és egy SFP+ típusú 10 GbE portot is, amelyek uplink és downlink feladatkörben egyaránt üzemelhetnek, tehát akár két darab 10 GbE PC, vagy egy 10 GbE PC és egy 10 GbE NAS között is maximális adatátviteli sávszélességet biztosíthatnak. Rajtuk kívül még további nyolc darab GbE port is található a terméken, azaz elég nagy otthoni gépparkot tud kiszolgálni anélkül, hogy extra switchet kéne vásárolni mellé.

Galéria megnyitása

Az USB-s eszközöket két darab USB 3.1 Gen1 port várja, természetesen 5 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességgel. Ezekre többféle eszköz is csatlakozhat, például pendrive, külső merevlemez, illetve akár 3G/4G adapter is. A kifejezetten nagy alapterületű otthonokhoz ajánlott router várhatóan rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, hivatalos ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert. A termék néhol már fel is bukkant, ára jellemzően 450 dollár körül helyezkedik el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap