Új G sorozatú AMD APU beágyazott rendszerekbe

A család legfrissebb tagja is a beágyazott rendszereket célozza meg, méghozzá rendkívül szerény TDP-vel.

Új G sorozatú AMD APU beágyazott rendszerekbe

A G-T16R típusjelzéssel ellátott jövevény mindössze 4,5 wattos TDP-vel rendelkezik, átlagos fogyasztása azonban csak 2,3 watt körül alakul. Az új APU egység egyetlen x86-os processzormaggal rendelkezik, amelyhez 512 KB-nyi gyorsítótár jár. Az újdonság 413 tűs FT1-es μBGA tokozással érkezik, és mindössze 19 x 19 milliméternyi helyet foglal. Az 615 MHz-es magórajelen ketyegő processzormag mellett egy LVDDR3-1066 MHz-es, egycsatornás memóriatámogatást kínáló memóriavezérlő, valamint egy Radeon HD 6250-es integrált videó vezérlő is jelen van – utóbbi 276 MHz-es magórajelen ketyeg és tartalmazza a már megszokott UVD3-as motort is. A beépített videó vezérlő DirectX 11-es, Shader Model 5.0-s, OpenCL 1.1-es és OpenGL 4.0-s támogatással bír. Az APU egység a VGA és az LVDS mellett DVI, HDMI és DisplayPort videó kimenetek kezelésére is képes

Az új APU egység a már jól ismert A50M és A55E típusú Fusion Controller Hubokkal (FCH) működik együtt. A G-T16R APU és az adott FCH együttes helyigénye mindössze 890 négyzetmilliméter, azaz segítségével nem csak energia, hanem helytakarékos konfigurációk is építhetőek.

A gyártó az energiatakarékos újdonságot ipari automatizáláshoz, értékesítő pontokban történő használatra, egészségügyben használt készülékekbe, valamint set-top-boxokba és fuvarozással kapcsolatos területekre is ajánlja, sőt, az AMD szerint az új APU egységgel napelemes forgalomirányító rendszerek is készíthetőek. A G sorozatú APU egységek kompatibilisek a Windows Embedded Compact 7, a Green Hills INTEGRITY és az Express Logic ThreadX operációs rendszerekkel.

A hivatalos sajtóközlemény alapján az új APU egység különösen jó választás lehet mindazoknak, akik eddig az AMD Geode LX processzorcsalád tagjait használták, hiszen számukra a G sorozatú újdonság költséghatékony fejlesztésnek minősül. A termék a Geode LX modellekhez képest nagyjából 7%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett dolgozik és háromszor nagyobb teljesítményt kínál, mint a 2,45 wattos AMD Geode LX, sőt, elődeinél jóval helytakarékosabb rendszerek építésére is módot ad.

A gyártó tervei szerint az AMD Embedded G-Series család tagjai 2017-ig biztosan elérhetőek maradnak – ez vonatkozik a régi és az új termékekre egyaránt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward