Új funkcióval bővül az Android Eszközkezelő

A Google saját okostelefon-keresője immáron visszahívási lehetőséggel is szolgál.

Új funkcióval bővül az Android Eszközkezelő

Az okostelefonok nagyon sok dologra képesek, egyebek mellett a saját pozíciójukat is meg tudják határozni, ezt pedig el is tudják a megfelelő alkalmazások kérésére küldeni. Ezt napjainkra már több fejlesztői csoport is kihasználja olyan programok készítésekor, amik segítenek megtalálni egy elveszett, rosszabb esetben ellopott készüléket.

A Google is kínál már ilyet, sőt mi több, a keresőóriásé a legkézenfekvőbb megoldás erre a célra. Hogy miért? Ennek az aktiválásához nem kell lényegében semmilyen manővert sem tenni a mobiltelefon tulajdonosának, hiszen az alap képességek gyárilag be vannak kapcsolva, az Android rendszer részét képezik. Az okostelefon folyamatosan tudja egy online felületre, vagy már akár egy másik androidos készülékre is továbbítani a helyzetét, valamint hangjelzés is küldhető a szerkezetre. Ez viszont még egyáltalán nem minden. A nagyjából egy éve bemutatott Android Eszközkezelő szolgáltatás az elmúlt hónapokban folyamatosan fejlődött. Van már benne jelszavas zárolási lehetőség, üzenni is lehet a lezárt képernyőre, legvégső esetben pedig még az adatok törlését is el lehet távolról rendelni.

Ez minden? Nos, most már nem, ugyanis ezúttal is egy új lehetőség felbukkanásáról számolhatunk be. Amennyiben a kijelző lezárásra kerül, amit ajánlott a pozicionálást követően azonnal elvégezni, már visszahívási kérést is lehet továbbítani a telefonra, nemcsak szöveges üzenetet. Az hívandó számot ugyanott kell majd megadni, ahol eddig a lezárási jelszót, valamint az üzenetet kellett beállítani. Ilyenkor nyilván nem a saját számunkat kell megadni, hanem egy olyan vonalét, amit adott esetben tényleg bármikor fel tudunk venni. Ezen keresztül ugyanis kapcsolatba tud velünk lépni a becsületes megtaláló – vagy pedig a hálapénzben reménykedő tolvaj, hiszen erre is megvan az esély.

Fontos kiemelni, hogy ilyenkor értelemszerűen a mi kártyánkról fog fogyni a pénz, tehát abban az esetben, ha az egyenleg nem elegendő a híváskezdeményezéshez, a szolgáltató közbe fog avatkozni. Ennek az esélyét is érdemes elkerülni, hiszen akár a mobilunk is bánhatja a dolgot. Azok, akik még így sem elégszenek meg az Android Eszközkezelő nyújtotta képességekkel, természetesen komolyabb védelem után is nézhetnek a Google Play Store kínálatában. Az Avast, a Lookout Mobile Security és a Family Safety Production fejlesztőcsapata is kínál ilyet, hogy csak a népszerűbbeket említsük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward