Shop menü

ÚJ FUNKCIÓT KAPOTT AZ IPHONE-OK DALFELISMERŐJE

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új funkciót kapott az iPhone-ok dalfelismerője

Az Apple az iOS 14.2 óta biztosít az okostelefonjain zenefelismeré funkciót, amit gyorsan és egyszerűen el lehet érni minden körülmények között. Így a felhasználók a környezetükben megszólaló, tetszetős dalokat azonnal be tudják azonosítani. Korábban kiderült, hogy az iOS 16-tól pedig már arra is lesz lehetősége az embereknek, hogy az előzményeket a Shazam appban visszanézzék, de ezen a ponton most fontos változás történt.

Immáron az egyszerű, iOS 15 rendszert futtató készülékek esetében is menni fog a Shazammal megtámogatott előzmény szinkronizálás. Az okostelefon által felismert zenéknek a címét és előadóját így már nem kell majd megjegyezni, hanem egész egyszerűen szinkronizálásra kerül az adat a Shazam rendszerével, és ugyanúgy meg fog jelenni az előzményben, mintha eleve a Shazam appot használta volna erre az ember.

Galéria megnyitása

De miért is ne azt használná már akkor, ha az előzmények miatt egyébként is felteszi a programot a készülék tulajdonosa? Nos, az integrált zenefelismerőt egész egyszerűen kényelmesebb munkára fogni. A Siri révén egyetlen hangutasítással előcsalható akkor is, ha az ember éppen nem tudja kézbe venni az eszközt, illetve ezt a Vezérlőközpontból is bármikor el lehet indítani, ha szükség van rá.

A Shazam már 2017 óra az Apple tulajdonában áll, és a 2020-ban bevezetett, integrált zenefelismerő funkciónak az alapját is a Shazam fejlesztése biztosítja, nem készített ehhez egy saját megoldást az Apple, hanem a meglévő egyik legjobb szolgáltatást vitte tovább. Tehát nem véletlen az, hogy az előzmények feljegyzését is a Shazam révén oldja meg a vállalat.

Galéria megnyitása

A beépített dalfelismerő egyébként működik anélkül is, hogy az okoselefonokon telepítve kellene lennie a Shazamnak, azonban az előzmények elérése miatt már szükséges lesz feltenni a különálló programot.

A színfalak mögött az Apple ezt az adatot már az Apple ID-hoz is köti, ami azt jelenti, hogy legyen szó bármilyen Apple készülékről, amin bejelentkezik a felhasználó, ott elérheti majd az előzményeit. Illetve amennyiben használja a dalfelismerőt, akkor ugyanúgy biztosított lesz az előzmény a Shazamon belül. Eddig ez csak akkor ment ilyen központosított előzménnyel, ha az ember mindenhol konkrétan letöltötte és belépett a Shazam applikációba, valamint az azonosításhoz is ezt a szoftvert használta.

Galéria megnyitása

Az ilyen kényelmi apróságok révén az iOS ökoszisztéma folyamatosan jobb felhasználói élményt képes biztosítani. Az pedig, hogy az Apple ahelyett, hogy ezt a fejlesztést megtartotta volna az iOS és a macOS új generációi számára, mindenképpen egy remek hír. Az iOS 15 révén eleve több készüléken lehet majd kényelmesebben és hatékonyabban használni a dalfelismerő rendszert.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére