Új fülhallgatókat mutatott be mobilok mellé a Xiaomi

Vezetékes és vezeték nélküli megoldás is érkezik. Az újdonságok az árazást tekintve meglehetősen távol állnak majd egymástól.

Új fülhallgatókat mutatott be mobilok mellé a Xiaomi

A Xiaomi folyamatosan szélesedő termékkínálatában most kettő új fülhallgatóval ismerkedhetünk meg. Ahogy azt látni fogjuk, az egyik szerkezet vezeték nélküli üzemre képes, a másik pedig vezetékes, de cserébe rendkívül olcsón hozzáférhető.

Xiaomi Mi Bluetooth fülhallgató

Galéria megnyitása

Az új Mi Bluetooth fülhallgató két fő részből áll, vannak az apró hangkeltők, és a nyakszirten ülő pánt, ami a működéshez szükséges elektronikát foglalja magába. Az eszköz rugalmas és olyan felületet kapott, ami rendkívül bőrbarát, így nagyon kényelmes viseletet fog biztosítani. Ez a kiegészítő azoknak készült elsősorban, akik sportolás közben szeretnének zenét hallgatni. A kialakításának köszönhetően stabilan áll majd a nyakon és persze a fülekben, miközben nagy szabadságot biztosít a testmozgások alkalmával. A tervezők mágneseket építettek a fülhallgatókba, így amikor használaton kívül van a készülék, akkor ezeket össze lehet „tapasztani”, hogy ne legyenek útban.

Galéria megnyitása

Egy Bluetooth 4.1 modul található a készülékben, ezt kihasználva csatlakozik a tulajdonosok okostelefonjához, táblagépéhez. A hangkeltők a felépítésüknek köszönhetően nagyon jó hangminőséget biztosítanak majd a Xiaomi elmondása alapján, és mivel eddig még ritkán csalódtak a felhasználók a vállalat fülhallgatóiban, ezúttal is bizakodóak lehetünk. A kínaiak itt a CSR 8645 Bluetooth chipet alkalmazzák, és támogatott az AAC audió kódolási technológia, valamint az Apt-X eljárás is, így kiváló minőségű kapcsolattal lehet számolni a vezeték nélküli kialakítással együtt is.

Galéria megnyitása

A frekvenciatartomány és az érzékenység tekintetében nagyjából általános adatokról számolhatunk be: 20 - 20 000 Hz, 100 dB és 32 ohm. A kezelőszervek (hangerő és zene indítás/hívás fogadás gombok) a bal száron fedezhetőek fel, és a mikrofonbemenet is ide került. A szóban forgó Mi Bluetooth fülhallgató rendkívül könnyű, a tömege mindössze 40 gramm, így nem különösebben zavaró több óra használat után sem. A szerkezet elérhető lesz szürke, fekete és arany színben is. A fülhallgató átlagos üzemidővel rendelkezik, 8 órát bír folyamatos zenehallgatással, a feltöltése viszont 2 órába telik, ami egy kicsit hosszadalmas. A gyártó által mellékelt töltő adapter 5 voltos és 1 amperes.

Xiaomi Mi Dual-Unit Semi-in-Ear fülhallgató

A Xiaomi Mi Dual-Unit Semi-in-Ear neve azonnal elárulja, hogy ez nem teljesen zárt hangrendszerű, hanem félig nyitott, ezáltal a környezeti zajokat is lehet hallani. Ez egyrészt persze élményromboló lehet, de sokkal biztonságosabban közlekedhet vele a tulajdonosa, mint a teljesen zárt társaikkal. Ez a fülhallgató is 32 ohmos, de már 105 dB-re képes és 20 - 40 000 Hz-ig fedi le a frekvenciatartományokat. Persze ezekből a számokból önmagukban nem sok dologra lehet következtetni, az viszont már némiképp jó előjel, hogy Hi-Res Audio minősítéssel lett ellátva. A vállalat elmondása szerint a hangkeltők a magas és a mély tartományok esetében is tisztán adják majd vissza a zenét. A kábelen látható vezérlőre három gomb került, ezekkel lehet befolyásolni a hangerőt, lehet indítani vagy szüneteltetni a zenelejátszást, illetve a bejövő hívások fogadása is így oldható meg legkényelmesebben. És erre a részre került a mikrofon is az eszköznek.

Galéria megnyitása

Kerámiahatású, fényes a termék burkolata, de valószínűleg csak plasztikból van a költségek kordában tartása végett. A színválasztékot fekete és fehér opciók alkotják. A Mi Dual-Unit Semi-in-Ear fülhallgató (is) nagyon alacsony tömeggel rendelkezik, csak 14 grammot nyom, szóval észrevétlenül hordhatja majd magával a felhasználó. A Xiaomi a kábelezésnél is ügyelt a megfelelő minőségre, puha tapintású és lágyesésű TPE bevonatot használ. A tervezők 90 fokban elforgatott Jack dugót pakoltak a „madzag” végére, így remélhetőleg jobban el lehet kerülni a megtörésből fakadó problémákat.

A Xiaomi Mi Bluetooth fülhallgató közel 50 dollárba kerül, szóval ebben az esetben már egyáltalán nem egy filléres kiegészítőről beszélhetünk, de ez a kiegészítő minőségén is érződni fog. A Xiaomi Mi Dual-Unit Semi-in-Ear fülhallgató ezzel szemben már mindössze 70 jüanért, vagyis átszámítva 11 dollárnak felelő összegért elérhető, és még itt is jó hangzással lehet számolni – persze nyilván a helyén kell kezelni. Az újdonságokra nem kell várnia az érdeklődőknek, legalábbis Kínában, mert a vállalat hazájában a bejelentést követően megkezdődött ezeknek az értékesítése.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward