Új fülhallgatók jönnek a Nokia márkaneve alatt

A HMD Global bemutatott egy teljesen vezeték nélküli fülhallgatót és egy olyat is, ami a felhasználó nyakszirtjére ül fel.

Új fülhallgatók jönnek a Nokia márkaneve alatt

A HMD Global a Nokia 7.1 társaságában reflektorfénybe állított kettő olyan kiegészítőt is, amikkel a zenekedvelők kedvében szeretne járni. A Nokia True Wireless és a Pro Wireless fülhallgatók esetében az a közös pont, hogy mindkettő vezeték nélküli üzemre képes. Nagy újdonságot egyik megoldástól sem kell várni, megszokott recepteket követnek, de jó lehetőségeket nyújtanak elfogadható árazás mellett, és ez lehet a kulcs a sikerhez.

Nokia True Wireless fülgallgató

A True Wireless neve egyértelmű utalás arra, hogy ez teljesen vezeték nélküli, szóval a jobb és a bal oldalát sem köti össze kábel. Ez egy hallójáratba illeszkedő megoldás, szóval képes lesz kizárni a külső, zavaró zajokat, és kiváló minőségben tudja majd szolgáltatni a zenét. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy milyen hangképpel szolgál, akiknek határozott elvárásai vannak ilyen téren, azoknak érdemes megvárni az első beszámolókat. Az eszköz három különböző méretű, szilikonból készült haranggal jön, hogy mindenki megtalálja a számára ideális méretűt. Itt már Bluetooth 5 támogatással lehet számolni, ami mindenképpen jó hír, de arról nem esett szó, hogy lenne aptX opció.

Bátran viselhető sportolás mellett a is True Wireless, ugyanis bírja az izzadtságot és a vízcseppeket, IPx4 minősítéssel rendelkezik a HMD Global elmondása alapján.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A fülhallgatók csak 22,3 x 14 milliméteresek és mindössze 5 grammot nyomnak, így több órán át is úgy viselhetőek, hogy nem válnak kényelmetlenné. A szerkezet tokja sem nagy, mindössze 100 x 22 milliméteres, és egy C-típusú USB csatlakozó van rajta, ezen keresztül lehet tölteni – a telep töltöttségi szintjét 3 LED jelzi. Az eszköz nagyon kicsi akkumulátort tartalmaz, mindössze 3,5-4 órás üzemidővel lehet számolni folyamatos zenehallgatás vagy telefonálás esetén, viszont a tokjában van beépített telep, amiről elrakott állapotában folyamatosan táplálkozik a True Wireless és három alkalommal teljesen fel lehet róla tölteni a készüléket, így összességében 14-16 órás üzemidő érhető el vele, ez pedig már nem rossz.

A Nokia True Wireless (BH-705) ajánlott fogyasztói ára 130 euróban lett meghatározva, ami nem kis összeg, de igazából így is jóval olcsóbb, mint a hasonló Samsung Gear IconX (2018) vagy az Apple AirPods.

Nokia Pro Wireless fülhallgató

Galéria megnyitása

A HMD Global másik fülhallgatója már egy olyan konstrukció, ami szintén vezeték nélküli üzemre lett tervezve, de a nyakszirtre illeszkedik. A Nokia Pro Wireless esetében a hallójáratba illeszkedő egységek vezetéken kapcsolódnak ahhoz a részhez, ami a felhasználó nyakán van a viselése közben. Ez az eszköz is képes kizárni a külvilágot zenehallgatás, esetleg videózás közben, és a tervezők mágnesekkel szerelték fel az apró hangkeltőket, hogy amikor kiveszi a felhasználó őket a füléből, akkor se lógjanak minden irányba, hanem össze lehessen őket „tapasztani”. Érdekesség, hogy ilyenkor magától le tudja állítani a zenelejátszást és megszakítja a folyamatban levő hívásokat. A HMD Global ehhez is több szilikonharangot ad, valamint akad még itt egy másik kiegészítő is, amit olyankor lehet rátenni a fülhallgatóra, amikor jobb tartásról kell gondoskodni (pl. edzés alkalmával).

Galéria megnyitása

A nyakszirten elhelyezkedő részre kerültek az olyan gombok, mint a ki- és bekapcsoló, a híváskezelő, a hangerő és a zenelejátszást vezérlők. Ebbe a részbe került egy rezgőmotor is, amivel képes lesz jelezni a különböző eseményeket, legyen az akár egy új értesítés, akár egy friss bejövő hívás. Az eszköz Bluetooth 4.2 modullal dolgozik, és egyszerre kettő forráshoz is képes kapcsolódni, szóval lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználó filmet nézzen vele a táblagépéről, és fogadja a mobiljára befutó hívásokat. Arról nem szólt a fáma, hogy milyen hangzásra kell számítani, de az mindenképpen jó előjel, hogy adott az aptX támogatás. A Nokia Pro Wireless is úgy lett kialakítva, hogy elviselje az izzadtságot és a fröccsenő vizet. És annak ellenére, hogy ez összességében már eléggé nagynak tűnik, igazából csak 45 grammot nyom az egész fülhallgató. A szerkezet üzemideje egy feltöltéssel folyamatos zenehallgatás esetén eléri a 10 órát, ami nagyjából átlagos teljesítménynek felel meg a kategóriájában.

A Nokia Pro Wireless lényegesen alacsonyabb összegért szerezhető be, mint a Nokia True Wireless modell, ezért csak 70 eurót kell majd leszurkolni a vásárláskor. A fülhallgatók valamikor novemberben kerülnek a boltokba, ennél pontosabb dátummal nem szolgáltak a finnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap