Új főnök a Yahoo-nál

Felújított Microsoft-tárgyalásokat eredményezhet az a tény, hogy a távozó alapítót, Jerry Yang-et az Autodesk egykori vezérigazgatója, Carol Bartz váltja fel a Yahoo élén.

Új főnök a Yahoo-nál

Felújított Microsoft-tárgyalásokat eredményezhet az a tény, hogy a távozó alapítót, Jerry Yang-et az Autodesk egykori vezérigazgatója, Carol Bartz váltja fel a Yahoo élén.

Yangot annó keményen kritizálták az MS-megállapodás megtorpedózásáért - az MS pedig nemrégiben sorai közé fogadott egy egykori Yahoo-s vezetőt, Qi Lu-t, akire az online szolgáltatások-csoportját bízta... vagyis gyakorlatilag a Live-val kapcsolatos keresési és hirdetési projektet.

Bartz az Autodesk értékét 14 év alatt $300 millióról $1,5 milliárdra növelte, évente átlag 20%-al emelve a részvények értékét. Volt már továbbá a Sun Microsystems-nél, a Digital Equipment Corporation-nél és a 3M-nél is. A Yahoo-hoz érkezését Roy Borstock, az eredeti MS-megállapodás másik nagy ellenzője is üdvözölte, hangot adva abbéli meggyőződésének, hogy Bartz pontosan az, akire a Yahoo-nak szüksége van ahhoz, hogy újra csúcsformába kerülhessen.

Még maga Yang is támogatja az utódjául választott hölgyet, bár a céget véglegesen ő sem hagyja el; továbbra is marad, támogatást, segítséget, tanácsokat nyújtva, mikor mi kell.

A fejlemények nyomán Steve Ballmer is bejelentette a Financial Times-nak adott interjújában, hogy ez esetben akár tényleg fel is újíthatják a tárgyalásokat a Yahoo-val (amelynek a piaci értéke azóta az MS eredeti ajánlatának mindössze 40%-ára esett vissza), bár azt továbbra is hangsúlyozta, hogy teljes felvásárlás szóba se jöhet... vagyis továbbra is csak a cég kereső- és hirdető szegmense érdekli.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward