Új firmware csökkenti az Intel 750-es SSD-k boot idejét

A friss firmware jóvoltából gyorsabban indul majd el az operációs rendszer – a felhasználói visszajelzések szerint a gyorsulás nagyon is érezhető.

Új firmware csökkenti az Intel 750-es SSD-k boot idejét

Az Intel 750-es sorozatú SSD meghajtóinál eddig megfigyelhető volt egy érdekes jelenség: a termékekre telepített operációs rendszer szokatlanul lassan töltődött be, legalábbis a többi SSD meghajtóhoz képest, legyen szó Intel gyártmányú, vagy éppen konkurensek által készített megoldásokról.

A PCIe kapcsolatot használó 750-es sorozatú SSD meghajtókhoz pont a napokban érkezett egy friss firmware, amelynek legfőbb feladata, hogy lerövidítse a szokatlanul hosszú boot időt – ezzel végre a szupergyors SSD képességeinek megfelelően, gyorsan töltődhet be a rendszer.

Az új firmware letöltése előtt érdemes adatainkról mentést készíteni, majd ezt követően az Intel Solid-State Drive Data Center Tool segítségével beszerezhetjük és telepíthetjük az új szoftvert. Az új firmware egyébként az Intel SSD Toolbox és a Firmware Update Tool legfrissebb kiadásain keresztül is beszerezhető lesz, illetve már be is szerezhető.

Az Intel szakemberei persze ezzel egy időben felhívják egy fontos dologra is a figyelmet: noha a firmware mindenképpen gyorsít majd a rendszerbetöltésen, a PCIe alapú meghajtókról így is lassabban indul el az operációs rendszer, mint a SATA alapúakról, ennek oka pedig az, hogy a PCIe alapú megoldások inicializálásához több időre van szükség.

Jó hír viszont, hogy az Intel 750-es sorozatú SSD meghajtóinak azon tulajdonosai, akik már telepítették a friss firmware-t, arról számoltak be, hogy a rendszerindítás jelentősen gyorsabb lett – érdemes hát rászánni az időt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward