Új felsőkategóriás mobil grafikus vezérlők az nVidiától

Az nVidia szép csendben bejelentette mobil grafikus vezérlőinek új, 9-es szériába tartozó csúcs GPU-it. Mostantól a 9800M variánsai a zászlóvivők, míg a valamivel olcsóbb, de még mindig megfelelő izomzattal rendelkező 9700M a jobb ár/teljesítmény arányú laptopokban lehet népszerű. Az nem derült ki, hogy az új chipek már 55nm-es gyártástechnológiával készülnek e, de igen valószínű, hogy nagyrészük még mindig a régebbi 65nm-est fogja használni. Talán a legtöbb számítási teljesítménnyel rendelkező 9800-as már megkapja az asztali gépekben a GTX+ kisebb chipjét. No de lássuk mire is

Új felsőkategóriás mobil grafikus vezérlők az nVidiától

Az nVidia szép csendben bejelentette mobil grafikus vezérlőinek új, 9-es szériába tartozó csúcs GPU-it. Mostantól a 9800M variánsai a zászlóvivők, míg a valamivel olcsóbb, de még mindig megfelelő izomzattal rendelkező 9700M a jobb ár/teljesítmény arányú laptopokban lehet népszerű. Az nem derült ki, hogy az új chipek már 55nm-es gyártástechnológiával készülnek e, de igen valószínű, hogy nagyrészük még mindig a régebbi 65nm-est fogja használni. Talán a legtöbb számítási teljesítménnyel rendelkező 9800-as már megkapja az asztali gépekben a GTX+ kisebb chipjét. No de lássuk mire is számíthatunk pontosan:

Mint látszik, az nV-nél úgy döntöttek a memóriával nem variálnak, 800MHz-es (effektíve 1600-as) GDDR3-as memóriát társítottak az összes újdonság mellé, és a legkisebb 9700M GT kivételével a 256bit széles memória adatbusszal is rendelkeznek. Ennek hála a sávszélességük egyezik a régi 8800M széria tagjaival, még a 9700M GTS-nek is. Órajelek tekintetében nem olyan óriási a szórás, a komolyabb teljesítménykülönbségek inkább a shaderek eltérő számának tudhatók be. A legnagyobb 9800M felépítése egyezik a 8800GT-ével, csak az órajelei alacsonyabbak némileg. Elhelyeztük a táblázatban, hogy körülbelül meg lehessen tippelni a chipek sebességét. Kíváncsian várjuk az első ilyen chipekkel szerelt notebookokat, ahogy egy-két gyártót ismerünk laptop ide vagy oda, nemsokára SLI-s megoldásokat is láthatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward