Új DFI alaplap: LANParty DK 790X-M2RS

A DFI felsőkategóriás 790FXB alaplapcsaládja, valamint a 790GX terméksorozat már egyaránt bizonyítottak a piacon. A DFI mérnökei a sikeren felbuzdulva most egy új alaplapot jelentettek be, amely a DK 790x-M2RS típusjelzést viseli, és amelyet a vállalatnál ezúttal nem a felsőkategóriás szegmensbe, hanem a kereskedelem főáramába szánnak.

Új DFI alaplap: LANParty DK 790X-M2RS

A DFI felsőkategóriás 790FXB alaplapcsaládja, valamint a 790GX terméksorozat már egyaránt bizonyítottak a piacon. A DFI mérnökei a sikeren felbuzdulva most egy új alaplapot jelentettek be, amely a DK 790X-M2RS típusjelzést viseli, és amelyet a vállalatnál ezúttal nem a felsőkategóriás szegmensbe, hanem a kereskedelem főáramába szánnak.

A 790FXB család tagjaihoz hasonlóan az új jövevény is fejlett tuning képességeket kínál, és emellett olyan extrákat, mint a hibakijelző LED, a beépített, mikrokapcsoló formájában jelen lévő bekapcsoló- és Reset gombok, és hat ventilátor csatlakozó. A költséghatékony alaplapon két darab PCI Express x16-os portot találunk, amelyek kétkártyás Crossfire módban egyenként x8-os sávszélesség mellett üzemelnek. A DFI újdonsága a Realtek felsőkategóriás, nyolccsatornás ALC 885-ös chipjét tartalmazza, amely a hasonló kategóriában elhelyezkedő rivális termékekhez képest jobb Jel/Zaj aránnyal rendelkezik. A hálózati vezérlő fontos szerepet tölt be a multiplayer játékok esetében, így a gyártó egy magas minőséggel rendelkező példányt, név szerint a Marvell 8056 GbE chipjét helyezte el a terméken. Ez a hálózati vezérlő 15%-kal jobb hálózati teljesítmény kínál, mint a rivális megoldások. Az új termék egyébként 790X lapkakészletre épül és SB750-es déli híddal büszkélkedik. Az alaplap AM2-es és AM2+-os processzorok fogadására lett felkészítve, a rendszer DDR2-667/800/1066/1200 MHz-es memóriatámogatást kínál. Az SB750-es déli hídnak és az ACC támogatásnak köszönhetően a Phenom processzorok rendkívül hatékonyan tuningolhatóak . Az alaplap egyébként hat darab SATA 3 Gbps-os porttal és egy IDE porttal is fel van szerelve.

Az alaplap BIOS-a az autó CPU upgrade technológiának (ABS II) köszönhetően olyan felhasználók számára is lehetővé teszi az eredményes tuningot, akik nem rendelkeznek tapasztalattal ilyen téren: a rendszer automatikusan elvégzi a tuninggal kapcsolatos folyamatokat, majd az értékeket menti, és már használható is a rendszer. A lelkes overclockerek szintén találnak érdekességet a terméknél, ugyanis a gyártó a hozzáértő tuning mesterekre is gondolt. A rendszer finomhangolását rengeteg opció segíti (Genie BIOS), a különböző tuningbeállításokat négy különböző profilban tárolhatjuk, amelyek könnyedén és gyorsan elérhetőek.

Az újdonság várhatóan hamarosan megjelenhet az üzletek polcain, ám az ajánlott végfelhasználói árral kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward