Új DDR4-es memória-órajel világrekord született

Chi-Kui Lam nem spórolt a folyékony nitrogénnel, a Samsung memóriachipeket tartalmazó Ripjaws 4-es modul pedig remek partnernek bizonyult.

Új DDR4-es memória-órajel világrekord született

Az Intel Skylake platformjának egy része az elmúlt hét folyamán elrajtolt, igaz, a választék egyelőre még elég szerény: mindössze egy lapkakészlet és két processzor érkezett, igaz, a Z170-es PCH köré már most is több, mint ötvenféle alaplap épül. A platformot a neves tuningmesterek már a hivatalos megjelenés előtt kipróbálhatták, így született is néhány nagyon szép eredmény.

Az egyik ezek közül egy új DDR4-es memória-órajel világrekord, amit egy gyári órajeleken ketyegő Core i7-6700K processzor, egy ASRock Z170 OC Formula alaplap és egy G.Skill Ripjaws 4 sorozatú DDR4-es memóriamodul segítségével sikerült elérni, természetesen némi folyékony nitrogén használata mellett. A tesztrendszert egy 1200 wattos Antec High Current Pro tápegységre kapcsolták, a Skylake processzor CPU magjai közül pedig csak egyetlen egy volt aktív, természetesen HT támogatás nélkül.

Néhány próbálkozást követően egészen 2397,7 MHz-ig sikerült feltornázni a memóriamodul órajelét – a hivatalos végeredmény DDR4-4795,8 MHz-es effektív órajel lett. Ehhez az órajelhez CL21-31-31-63 1T időzítést használt Chi-Kui Lam, a memória üzemi feszültségéről azonban nem hullott le a lepel.

A G.Skill Ripjaws 4-es memóriamoduljaival számos egyéb világrekordot is sikerült megdönteni – a pontos listát itt találják az érdeklődők.

Az eredményekhez természetesen gratulálunk!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward