Új, DDR3-as memóriafoglalatba illeszkedő SSD

A Viking Modular Solutions kínálatában megjelent a második generációs SATADIMM SSD meghajtó család, amelynek tagjai DDR3-as memóriafoglalatba illeszkednek és az első generációs megoldásokhoz képest közel kétszer akkora adatátviteli sebességet kínálnak.

Új, DDR3-as memóriafoglalatba illeszkedő SSD

A Viking Modular Solutions kínálatában megjelent a második generációs SATADIMM SSD meghajtó család, amelynek tagjai 240 tűs DDR3-as memóriafoglalatba illeszkednek és az első generációs megoldásokhoz képest közel kétszer akkora adatátviteli sebességet kínálnak.

Az egyszerű DDR3-as memóriamodulra hasonlító újdonságok 25 mm-es és 18,75 mm-es magassággal rendelkező változatokban lesznek elérhetőek, utóbbiak VLP, azaz nagyon alacsony profilú termékek. A különleges SSD meghajtók 6 Gbps-os SATA vagy SAS csatolófelülettel lesznek elérhetőek, méghozzá kifejezetten üzleti felhasználók részére. Az újdonságok rendkívül jó szolgálatot tehetnek olyan rendszerekben, ahol minimális hely áll rendelkezésre, azaz főleg úgynevezett penge (blade) szerverekben, valamint kisebb 1U formátumú rackmount szerverekben tűnhetnek majd fel a nem is oly távoli jövőben. A felsoroltak mellett SBB (Storage Bridge Bay) és ATCA konfigurációkban is helyet kaphatnak a különleges SSD meghajtók. Az eszközök akkor is jól jöhetnek, ha az adott szerverben elfogytak a merevlemezek/ssd meghajtók számára fenntartott bővítőhelyek, de mindenképpen szükség van az adattároló kapacitás bővítésére és ehhez a konfigurációban rendelkezésre áll néhány szabad DDR3-as memóriafoglalat.

A termékek 60000 I/O művelet végrehajtására képesek írási, illetve olvasási feladatok alkalmával, az általuk kínált adatátviteli sebesség pedig 520 MB/s-os értéket képvisel. A gyártó közleménye szerint a SATADIMM SSD meghajtók alkalmazásával egy 1U formátumú szerver adattároló alrendszere 1,4 millió I/O művelet végrehajtására képes másodpercenként, ami háromszor akkora teljesítmény, mint amit egy ugyanekkora szervernél hagyományos SSD meghajtók alkalmazásával el lehet érni. Az DDR3 DIMM formátumú SSD meghajtó tápellátásáról természetesen az adott DDR3-as memóriafoglalat gondoskodik.

A második generációs SATADIMM SSD meghajtókat Santa Clara-ban mutatják be elsőként, méghozzá a Storage Networking World névre keresztelt rendezvény alkalmával. Kapacitással és árakkal kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. A gyártó hivatalos weboldalán az első generációs SATADIMM termékeknél azt az információt találjuk, hogy az SLC típusú NAND Flash memóriachipeket alkalmazó modellek adattároló kapacitása 25 GB-tól 200 GB-ig terjed, míg az MLC/eMLC típusú NAND Flash memóriachipeket alkalmazó példányok esetében már 50GB és 400 GB közötti adattároló kapacitásról esik szó. Valószínűleg a most bemutatott termékek is hasonló adattároló kapacitást kínáló változatokban kerülnek majd forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward