Új csúcsszérián dolgozik a Huawei

A jövőben az Ascend S sorozat tagja tetszelegehetnek majd a zászlóshajók szerepében.

Új csúcsszérián dolgozik a Huawei

A Huawei nagy ütemben fejlődik az utóbbi években, és ennek eredményeként a képzeletbeli dobogó harmadik fokára is felléphettek 2013-ban. A vállalat ugyan nem tudta elérni a 60 milliós álomhatárt 2013-ban, de az 52 millió eladott okostelefonnal sincs okuk szégyenkezni. Hatalmas előrelépésről tettek tanúbizonyságot, és végleg feliratkoztak a legnagyobbak közé.

Ascend P6

A vállalat azonban a termékpalettáját illetően továbbra sem teljesen elégedett, így az idei év egyik legnagyobb célja egy friss termékcsalád létrehozása lett. Az Ascend széria jelenlegi felépítésével az a probléma, hogy lényegében két kiemelt modell fut egymás mellett. Az Ascend D2 jelenti a felsőkategóriát, legalábbis ami a normál mobiltelefon méretet illeti (tehát a Mate "phabletet" nem figyelembe véve), a legkeresettebb modell azonban mégis az Ascend P6, és a Huawei reklámjaiban is ezt helyezik a legtöbbször előtérbe. Ezt a két vonalat nem tervezik elvágni, de a kettő előnyeit összefognák egyetlen csokorba, így létrehozva a valódi csúcsterméket is. Jelen állás szerint ez lehet az Ascend S sorozat, ami már a névválasztással is elindulna a Samsung Galaxy S termékvonal nyomába.

A Huawei tervei alapján az Ascend S első tagja kölcsönvenné az Ascend D hardverének egy részét és az extráit, majd ha az alapanyag megvan, mindezt egy olyan kifinomult testbe öntenék, mint az Ascend P széria tagjait, és innen merítenék a különböző, agresszív marketingfogásokat is. Az Ascend P6 például az egyik legszebb 2013-as okostelefon lett, mindamellett, hogy a világ egyik legvékonyabb készüléke is. Az Ascend D2 meg szállította a "kötelező" 5 colos Full HD megjelenítőt egy remekbe szabott, saját tervezésű chippel, valamint egy figyelemreméltó 13 megapixeles BSI kamerával. A Huawei elképzelései egészen jók, és ez a terv nem is egy megvalósíthatatlan elképzelés, csak minden eddiginél nagyobb összhangra van szükség a vállalat berkein belül a különböző részlegek között.

Ascend D2

A kínai forrásból származó információk szerint a telefon fejlesztésére már felállították az "álomcsapatot", aminek a munkáját állítólag közvetlenül a vállalat vezérigazgatója, Ren Zhengfei is felügyelni fogja. Mit tudhatunk az első Ascend S-ről jelenleg? Nos, egyelőre hivatalos információnk értelemszerűen nincs, de már körvonalazódni kezd az új zászlóshajó. A pletykák szerint az egész telefon mindössze 6,9 milliméter vastag lesz, de mindent belesűrítenek, amit 2014-ben el tudunk képzelni. A sebességfelelős egy, a Huawei mérnökei által fejlesztett 64 bites chip lesz, ami mellé 3 GB-nyi rendszermemória és 16 GB tárhely kapcsolódik majd. A kijelzője elvileg 2560 x 1440 képpontos felbontásúnak ígérkezik, míg a kamerája 16 megapixeles fotók készítésére lehet alkalmas. Mindezt egy 3050 mAh-s kapacitású akkumulátorral fogják megkoronázni, és persze egy olyan árral, amely alacsonyabb lesz a konkurens megoldásokénál. (Itt persze senki ne számítson olcsó mobilra, állítólag 830 dollár (5000 jüan) felett lesz az ára.)

A hangzatos tervek között egyedül a 64 bites SoC lenne megkérdőjelezhető, de ennek az érkezéséről éppen Richard Yu beszélt néhány nappal korábban. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mikor kerülhet bemutatásra a szóban forgó masina, ám jó eséllyel csak az év második felében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward