Új CPU piacra dobására készül az Intel

Az Intel kínálatából az elkövetkező hónapok folyamán eltűnik néhány processzor, de helyükre újabb, modernebb, gyorsabb központi egységek érkeznek – ezen kár is csodálkozni. Ezúttal most nem az egyes processzorok nyugdíjazásáról lesz szó, hanem egy új központi egység, a Celeron 460 megjelenéséről.

Új CPU piacra dobására készül az Intel

Egy új, asztali konfigurációkba szánt olcsó processzorral bővült a vállalat termékpalettája. A Celeron G460-as modell a Sandy Bridge architektúra köré épül, LGA-1155-ös tokozással rendelkezik és 32 nm-es gyártástechnológiával készül. Az újdonság egyetlen processzormaggal rendelkezik, amely 1,8 GHz-es órajelen üzemel, viszont rendelkezésére áll a Hyper-Threading technológia is, így a Celeron G460 egyidejűleg akár két szálon is képes dolgozni. A processzor beépített DDR3-as memóriavezérlővel is rendelkezik, amely kétcsatornás, DDR3-1066 MHz-es memóriatámogatást kínál.

A sorból az Intel HD Graphics sorozatú integrált videó vezérlő sem hiányzik, amely a G440-es modellnél már megszokott módon 650 MHz-es alap órajelen ketyeg, de ez az érték 3D-s terhelés hatására 1 GHz-re ugrik. A G440-nel ellentétben a G460-as modell már nem 1 MB-nyi, hanem 1,5 MB-nyi gyorsítótárat tartalmaz, természetesen összesen.

A 35W-os TDP-vel érkező újdonság 1000 darabos tálcás rendelés alkalmával 37 dollárba kerül. A Celeron G460 hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward