Új Corsair gamer billentyűzetek, villámgyors mechanikával

A Corsair frissített billentyűzetei Cherry MX Red helyett már az új, villámgyorsan működő Cherry MX Speed mechanikát használják, és egyéb téren is fejlődtek.

Új Corsair gamer billentyűzetek, villámgyors mechanikával

A Cherry nemrégiben jelentette be, hogy Cherry MX sorozata egy új modellel, egy minden eddiginél gyorsabb mechanikus kapcsolóval gyarapodott, amely a Cherry MX Speed nevet viseli. Ahogy azt korábbi hírünkben már megírtuk, a vállalat első körben exkluzív módon csak a Corsairnek szállítja az új mechanikát, de hat hónap múlva egyéb gyártók kínálatában is találkozhatunk vele.

K70 RGB Rapidfire

A Corsair a különleges alkalmat kihasználva rögtön háromféle új billentyűzettel rukkolt elő, amelyek tulajdonképpen nem újak, hanem a meglévő, nagy népszerűségnek örvendő modellek kissé továbbfejlesztett változatai. Közös tulajdonság, hogy mind a K70 RGB Rapidfire, mind a K70 Rapidfire, mind pedig a K65 RGB Rapidfire esetében lecserélték a korábbi Cherry MX Red mechanikát a szupergyors, 1,2 milliméteres kapcsolási ponttal dolgozó Cherry MX Speed kapcsolókra. Az új billentyűzetek dizájn tekintetében a régi jól bevált megjelenést viszik tovább, így az elegáns ház ezúttal is levehető, puha felületű csuklótámasszal érkezik, az egyes billentyűk alatt pedig egy-egy SMD LED világít. A K70 RGB Rapidfire és a K65 RGB Rapidfire esetén a háttérvilágítás színe a Corsair CUE szoftverén keresztül szabadon változtatható: egyrészt 16,7 millió színárnyalat közül válogathatunk, másrészt több különböző világítási effekt is rendelkezésre áll, amelyek billentyűnként módosíthatóak. A K70 Rapidfire ezzel szemben már csak egy színt használhat, de különböző világítási effektek így is járnak hozzá.

K70 Rapidfire

A vállalat a termékfrissítés keretén belül módosította a billentyűk sapkáit, így azok nagyobbak és kényelmesebben használhatóak lettek, valamint a szóköz billentyű textúrája is változott a könnyebb megkülönböztethetőség érdekében. A billentyűzetek mellé két szett extra billentyűsapka is jár – az FPS játékosokat a WASD, a MOBA játékosokat pedig a QWERDF billentyűk célozzák, természetesen kupak-eltávolító szerszámmal együtt. Újítás még, hogy a Rapidfire sorozat tagjai elődeikkel ellentétben most már USB Pass-through portot is kaptak, így az USB-s headset vagy az egér kényelmesen a billentyűzethez kapcsolható. A dedikált médiagombok továbbra is a kínálat részét képezik, csak úgy, ahogy a beállítások eltárolását segítő fedélzeti memória is.

K65 RGB Rapidfire

Ahogy azt már megszokhattuk, a K70 RGB Rapidfire normál méretben érkezik, míg a K65 RGB Rapidfire esetében a numerikus billentyűrészt elhagyták, így a klaviatúra nagyon kompakt. A K70 Rapidfire csak háttérvilágítás tekintetében különbözik RGB alapú társától: ez a modell színes helyett egyszínű piros ledeket használ a billentyűk mögött.

A két év jótállással forgalomba kerülő Rapidfire sorozat hamarosan felkerül az üzletek polcaira. A termékek listaára az alábbiak szerint alakul:

•K70 RGB RAPIDFIRE - 169,99 dollár

•K65 RGB RAPIDFIRE - 139,99 dollár

•K70 RAPIDFIRE - 129,99 dollár

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward