Új Chromebook, hatalmas felbontású kijelzővel

A Chromebook Pixel szokatlan képarányú, hatalmas felbontású érintőkijelzővel érkezik, komponensei pedig minőségi, igényes házban kapnak helyet.

Új Chromebook, hatalmas felbontású kijelzővel

A korábbi pletykák nem voltak alaptalanok: valóban érkezik egy hatalmas felbontású LCD kijelzővel ellátott Chromebook, amit a Google illetékesei stílusosan Chromebook Pixel névre kereszteltek.

Az új Chromebook egy 12,85 colos képátlójú, 3:2-es képarányú LCD kijelzőt kapott, amely rendkívül magas, 2560 x 1700 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Az újdonság hatalmas felbontású LCD kijelzője érintő funkciót is kínál, védelméről pedig Gorilla Glass bevonat gondoskodik.

A különleges LCD kijelzővel ellátott Chromebook alaplapja egy 1,8 GHz-es magórajelen ketyegő kétmagos Core i5-ös processzornak ad helyet, amely egy Intel HD Graphics 4000-es sorozatú integrált videó vezérlőt is tartalmaz. Rendszermemóriából 4 GB-nyi jár, az adatok tárolásáról pedig 32 GB-nyi NAND Flash tárhellyel gondoskodhatunk. A kínálatban van még 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter, Bluteooth 3.0-s adapter, egy 720p-s beépített webkamera, illetve egy mini DisplayPort videó kimenet is. A Chromebook Pixelből készül egy másik változat is, amely már 64 GB-os SSD meghajtóval és LTE támogatással kerül forgalomba.

A vonzó tulajdonságokkal rendelkező Chromebook Pixel mindössze 16,2 milliméter vastag, tömege pedig nem több 1520 grammnál, azaz a termék kellően könnyű és kecses. A noteszgép háza anodizált alumíniumborítást kapott, szellőzőit pedig elrejtették, csak úgy, mint a borítást rögzítő csavarokat, így az újdonság tényleg szép és letisztult dizájnnal bír. A sztereó hangszórókat a háttérvilágítással ellátott billentyűzet mögé száműzték. A noteszgép egyetlen teljes akkumulátortöltéssel nagyjából ötórányi üzemidőt kínál, ami nem hangzik rosszul. A friss szerkezeten természetesen ezúttal is a Google Chrome OS operációs rendszere teljesít szolgálatot.

A fentieket persze meg is kell fizetni: a WiFi adapterrel szerelt példány 1299 dolláros áron lesz elérhető, az LTE támogatással és nagyobb adattároló kapacitású SSD meghajtóval érkező példány pedig 1449 dollárba kerül majd. Előbbi szállítása már a következő héten megindul, míg utóbbi érkezésére áprilisig várni kell.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward