Új cég a láthatáron: "Panasanyo"

Ilyen névváltoztatás persze nem lesz, de a lényeget jól szemlélteti: úgy tűnik ugyanis, hogy a Panasonic fel fogja vásárolni a Sanyo-t. Egyelőre még folynak az egyeztetések a két cég között a konkrét részletekről és vételárakról, de a hajlandóság láthatólag mindkét oldalon megvan, így több, mint valószínű, hogy a dolog csak idő kérdése.

Új cég a láthatáron: "Panasanyo"

Ilyen névváltoztatás persze nem lesz, de a lényeget jól szemlélteti: úgy tűnik ugyanis, hogy a Panasonic fel fogja vásárolni a Sanyo-t. Egyelőre még folynak az egyeztetések a két cég között a konkrét részletekről és vételárról, de a hajlandóság láthatólag mindkét oldalon megvan, így több, mint valószínű, hogy a dolog csak idő kérdése.

Persze kapóra jöttek a dologhoz a részvényár-zuhanások, mivel a Panasonic most mindössze harmadannyiért tudja felvásárolni a Sanyo-t, mint amennyit az még júliusban ért. Ha végül megszületik a megegyezés, a Panasonic sokat profitálhat a Sanyo kiterjedt akkumulátor, valamint napelem-panel üzletágaiból.

A Sanyo a részvényár-zuhanásoktól függetlenül is jelentős gondokkal küszködött már egy ideje; 2006-ban is három nagybefektető - a Goldman Sachs, a Sumitomo Mitsui Banking Corp. és a Daiwa Securities SMBC - egyesített tőkéje mentette csak meg, és cserébe ők is lettek a cég fő részvényesei, így a Panasonicnak is elsősorban velük kell majd megegyeznie.

Az a tény azonban, hogy a hitelezők megnyugtatása érdekében Warren Buffet cége, a Berkshire Hathaway 5 milliárd dollárnál is többet invesztált a Goldman Sachs-ba, valamint hogy a Sumitomo 63%-al visszanyeste az idei pénzügyi évre előrevetített nyereségét, egyaránt arra utal, hogy valóban szándékukban áll eladni a Sanyo-részvényeiket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward