Új Blu-ray meghajtók az LG-től

Rögtön három variációt is megjelentetett a cég a Blu-ray meghajtó témájára: egy külsőt (USB 2.0, plusz adapter), valamint két belsőt.

Új Blu-ray meghajtók az LG-től

Rögtön három variációt is megjelentetett a cég a Blu-ray meghajtó témájára: egy külsőt (USB 2.0, plusz adapter), valamint két belsőt.

A belső darabok a GBC és GBW-H20L jelzést viselik, írni viszont csak az egyikük tud, nevezetesen a GBW - ugyanazzal a 6x és 2x sebességgel (BD-R és BD-RE korongok esetében), mint amivel olvassa is őket. Ez $280-t kóstál, míg Blu-ray-t csak olvasó kistestvére valamivel olcsóbb, mindössze $200. A hagyományos DVD-ket elvileg mindkettő 16x-os sebességgel tudja írni.

A külső változat a BE06 kódnévre hallgat; írni ez is csak CD-t és DVD-t tud (szintén a fent említett 16x-os sebességgel), Blu-rayt ő is csak olvas. Ami pedig az árát illeti, kerek egy százassal drágább a GBW-nél, vagyis $380 ellenében vihető haza.

Érthető persze, hogy a burkolat, az adapter és az USB-csatlakotás mind-mind plusz költség, és hogy a külső meghajtó, mint olyan, mindenféleképpen egy kényelmes megoldás (eltekintve az adaptertől), ami például laptopoknál is alkalmazható, ahol az asztali gépekkel ellentétben nem biztos, hogy lehet "helyet szorítani" egy belső meghajtónak. De még így is elgondolkodtató, hogy egész biztosan jó ötlet-e kemény száz dollárral többet beruházni egy írni nem tudó külső meghajtóba, mint egy írni is tudó belsőbe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward