Új betekintésvédelmi megoldás a 3M-től

Új betekintésvédelmi megoldás a 3M-től

A korszerű lcd-képernyők 160 vagy még ennél szélesebb szögből is tiszta képet adnak. Számos helyzetben hasznos, ha a monitor képét nemcsak szemből, hanem oldalról többen is jól látják, de legalább ennyi helyzet adódik, amikor nem szeretnénk másokkal megosztani képernyőnk tartalmát - mégis kénytelenek vagyunk. Ez a szituáció mind gyakoribb, ahogy a hordozható számítógépeket egyre több helyen - tömegközlekedve, repülőn, kávéházban, konferenciákon - használjuk.

Ezt az ellentmondást oldják fel az amerikai 3M által kifejlesztett Vikuiti betekintésvédelmi szűrők. A vékony, kemény szűrőlapok kétféle, fekete és aranyszínű változatban hozzáférhetők bármilyen asztali vagy hordozható számítógép képernyőméretében. A fekete modell diszkrétebb megjelenésű, míg az aranyszínű oldalról tükröződő felületet mutat. További előny, hogy a fóliák megvédik az érzékeny képernyőket a karcolódástól és ujjlenyomatoktól, és gyakorlatilag nullára csökkentik a tükröződést. A látószöget mindkét változat 60 fokosra húzza össze, ami a gyakorlatban pont annyira szűk, hogy még a szorosan mellettünk ülő sem láthatja, amit mi, de elég széles ahhoz, hogy a felhasználó apró elmozdulásai ne befolyásolják a kép minőségét.

A szűrők működését a szalagfüggönyéhez lehet hasonlítani, ahol az ablakra merőlegesen állított szalagok szemből nem zavarják a kilátást, de oldalról már átlátszatlanok. A szűrőket bármikor többször, károsodás nélkül le lehet venni a monitorról, de a fólia annyira vékony, hogy a hordozható gép fedele akkor is gond nélkül lezárható, ha rajta hagyjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward