Új BenQ monitorok olvasásra optimalizálva

Az új monitorok utánozni tudják az e-köny olvasók képi világát, valamint a színtévesztők számára is készültek egy érdekes opcióval.

Új BenQ monitorok olvasásra optimalizálva

A BenQ két különleges monitort is bemutatott, amelyek több érdekes tulajdonsággal is rendelkeznek. A 24 és 27 hüvelykes képátlójú monitorok mindketten rendelkeznek a BenQ speciális, „ePaper Mode” névre keresztelt üzemmódjával, amelynek köszönhetően az adott monitoron úgy jelenhetnek meg a különböző tartalmak, mint ha csak egy e-könyv olvasót használnánk. A szöveges dokumentumok, könyvek, cikkek és egyéb tartalmak fogyasztását segítő üzemmód az OSD-n keresztül aktiválható, feladata pedig az, hogy elvegye a szemeink fáradásáért felelős kék-árnyalatokat, így hosszabb ideig tudunk a szövegre koncentrálni, mint egy hagyományos monitor esetében.

Galéria megnyitása

Az új monitorok ezzel együtt csökkentett kékfény-kibocsátással és villódzás-mentes háttérvilágítással is rendelkeznek, így általános felhasználás alkalmával is élvezhetjük a szemkímélő technológiákat. Extra, hogy az újdonságok két speciális szűrőt is kínálnak a színtévesztőknek: az egyikkel a zöld, a másikkal a piros színeket lehet kiszűrni, így a felhasználói élmény jelentősen javulhat. A fényerősség optimális beállításáról a Brightness Intelligence Plus névre keresztelt szolgáltatás gondoskodik, ami a környezeti fényerőt mesterséges intelligencia segítségével elemzi, majd ehhez mérten módosítja a kijelző fényerejét  aminél jobb vizuális élmény elérésének érdekében.

Galéria megnyitása

Az újdonságok, vagyis a GL2480-as és GL2780-as modellek mindketten TN+Film panelt kaptak, ami 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöggel rendelkezik, GtG válaszideje 1 ezredmásodperc, maximális fényerőssége pedig 250 cd/m2. A két új monitor 1920 x 1080 pixeles natív felbontással dolgozik, maximális képfrissítési rátájuk 75 Hz, képarányuk pedig 16:9.

AGaléria megnyitása Praktikus megoldás nagyobbik változat, vagyis a GL2780-as modell extraként két darab 2 W-os beépített hangszórót kapott, videó bemenetei között pedig egy DisplayPort csatlakozó is sorakozik, nem csak HDMI, DVI és D-SUB, mint a kisebb modellnél.

A BenQ újdonságai textúrázott felülettel ellátott műanyagházat kaptak, kávájuk átlagos, abszolút nem vékony, állványuk azonban levehető műanyag burkolatot kapott, amely mögött kábelmenedzsmentet segítő kivágást találunk. Az új monitorok állványa csak a kijelző döntésére ad módot, de a hátoldalon VESA 100-as furatok is láthatóak, így a megjelenítőket akár falra, illetve flexibilis fali karra is fel lehet szerelni.

A nyár folyamán érkező monitorok közül a 27 hüvelykes GL2780 ára 179,99, míg a kisebbik változat, vagyis a 24 hüvelykes GL2480-ért 149,99 dollárt kérnek el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap