Új BenQ monitorok, ezúttal FPS játékosoknak

A BenQ korábban már előrukkolt egy olyan monitorral, amely a játékosok egy speciális táborát, az RTS gamereket vette célba, most pedig két újabb megjelenítő is feltűnt a vállalat kínálatában, amelyek ezúttal az FPS játékosokat próbálják meghódítani.

Új BenQ monitorok, ezúttal FPS játékosoknak

A BenQ korábban már előrukkolt egy olyan monitorral, amely a játékosok egy speciális táborát, az RTS gamereket vette célba, most pedig két újabb megjelenítő is feltűnt a vállalat kínálatában, amelyek ezúttal az FPS játékosokat próbálják meghódítani.

A két új monitor sorrendben az XL2420T és XL2420TX típusjelzést kapta. A megjelenítők legfőbb specifikációikat tekintve teljesen azonosak egymással, az egyetlen fontos különbség esetünkben az, hogy az XL2420TX beépített IR adóval és aktív 3D-s szemüveggel kerül forgalomba. Az XL2420T-hez az Nvidia 3D Vision csomagját külön kell megvásárolni.

A 24 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel érkező újdonságok 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelnek. A TN+Film típusú panel mögött LED-es világítás lapul, maga a panel pedig 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett működik. Érdekesség, hogy a monitorok az Nvidia nemrégiben bemutatott 3D LightBoost technológiáját alkalmazzák. Az LCD panelek 350 cd/m2-es fényerősség, 1000:1 kontrasztarány és 2 ms-os GTG válaszidő mellett dolgoznak. A videó bemenetek között ezúttal egy D-Sub, egy DVI, valamint két darab HDMI 1.4a és egy 1.2-es DisplayPort csatlakozót találunk. Extra, hogy a monitorok háromportos USB 2.0-s hubot is kínálnak.

A BenQ új monitorai egy jól testre szabható állvánnyal érkeznek, amely a kijelző magasságának állítása mellett annak elforgatását és döntését is lehetővé teszi. A játékosok számára jól jöhet az eQualizer névre keresztelt, színmenedzsmenttel foglalkozó technológia, amely a sötét területeket világosabbá varázsolja, mindezt úgy, hogy ezzel egy időben a képernyőn látható többi tartalom nem válik túlexponálttá. A monitorok esetében Display Mode and Smart Scaling funkció segítségével módosítható a látható képtér mérete és a képaránya is. A játékosok az alábbi beállítások közül választhatnak: 17" (4:3), 19" (4:3), 19"W (16:9), 21.5" (16:9), 22"W (16:10), 23"W (16:9) és 24"W (16:9).

A termékekhez jár két, speciális FPS mód is – amelyek a Counter Strike 1.6-hoz és a Counter-Strike Source-hoz készültek – de rajtuk kívül egy Game Mode Loader névre keresztelt online szolgáltatás is a felhasználók rendelkezésére áll majd, amellyel könnyedén eltárolhatóak a különböző játékokhoz tartozó beállítások. Hab a tortán, hogy a monitorokhoz egy S Switch távirányító is jár, amellyel egyszerűen és gyorsan válthatunk a különböző üzemmódok között, valamint hatékonyan elvégezhetjük a szükséges beállításokat is.

Az XL2420T és XL2420TX modellek még ebben a hónapban forgalomba kerülnek. A két újdonság közül eddig még csak az XL2420T lépett előrendelhető státuszba: ez a megjelenítő előrendelésben 314 euróba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward