Új BenQ monitor 32 hüvelykes AMVA panellel

Az AMVA paneles monitor többféle trükkel gondoskodik szemeink védelméről, emellett állványa is egy minőségi darab, ami remek testre szabhatóságot biztosít.

Új BenQ monitor 32 hüvelykes AMVA panellel

A BenQ hamarosan piacra dobja legújabb megjelenítőjét, amely ezúttal egy 32 hüvelykes képátlójú, AMVA típusú LCD panelt alkalmaz. A BL3200TP típusjelzéssel ellátott monitor több szempontból is érdekes.

Egyrészt nagy képátlóval rendelkezik, amihez 2560 x 1440 pixeles natív felbontás társul, másrészt pedig villódzás-mentes LED-es háttérvilágítást alkalmaz, így kevésbé fárasztja a szemet, mint hagyományos társai. Végül, de cseppet sem utolsó sorban, a monitor négyféle speciális módot is kínál, amelyek különböző tevékenységeket céloznak meg. Ezek a módok különböző mértékben csökkentik a kék fény kibocsátásának mértékét: a multimédia mód 30%-kal, a webböngésző mód 50%-kal, az irodai mód 60%-kal, az olvasó mód pedig 70%-kal. A villódzás-mentes háttérvilágításnak és a csökkentett mértékű kékfény-kibocsátásnak köszönhetően az újdonság előtt ülve kevésbé fáradnak el szemeink, de bizonyos időközönként így is ajánlatos egy kis szünetet tartani a munkában, illetve a játékban. Utóbbira egy tetszőlegesen beállítható időzítő is figyelmeztetheti a felhasználót 20, 40, 60 vagy 100 perc letelte után.

Az új ,monitor egyébként automatikusan, a környezeti fényerősségnek megfelelően változtatja a kijelző fényerejét, ami szintén segít szemeink védelmében.

Az újdonság 300 cd/m2-es fényerősség, 3000:1 tipikus kontrasztarány és 4 ezredmásodperces GTG válaszidő mellett üzemel. A kiváló hangzásról két darab 5 wattos beépített hangszóró gondoskodik, a videó bemenetek között pedig egy D-Sub, egy HDMI, egy DVI és egy DisplayPort csatlakozó sorakozik. Extraként egy USB hub is rendelkezésre áll, ami két darab USB 3.0-s, illetve két darab USB 2.0-s portot nyújt.

A CAD/CAM munkákhoz ajánlott monitor 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, fogyasztása pedig 97 watt. A termék készenléti módban és kikapcsolt állapotban kevesebb, mint 0,5 wattot fogyaszt. A monitor OSD menüjét az állvány alján elhelyezett vezérlőeszközzel lehet kezelni, ami három megjelenítő üzemmód közötti gyors váltásra is lehetőséget ad.

A remek tulajdonságokkal érkező monitorhoz kellően ütőképes állványt társítottak, ami nem csak a kijelző elforgatását, de a magasságállítást, a pivot/porté mód alkalmazását, illetve a megjelenítő döntését is támogatja. A BL3200PT várhatóan májusban válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, de itt-ott már most is feltűnt, így tudható, hogy ára valamivel 600 euró alatt helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward