Új, belépő szintű Radeonok érkeznek

Az Nvidia jelenleg is a Fermi piacra dobására készül, amelyből eleinte csak drága felsőkategóriás példányok lesznek elérhetőek. Az AMD ez idő alatt tovább bővíti asztali videokártyáinak kínálatát: február folyamán érkeznek a Radeon HD 5500-as sorozatú megoldások, valamint a Radeon HD 5450-es modell is, amelyek a belépő szintű megoldásokat kereső felhasználókat veszik célba. Ezzel teljessé válik a paletta.

Új, belépő szintű Radeonok érkeznek

Az Nvidia jelenleg is a Fermi piacra dobására készül, amelyből eleinte csak drága felsőkategóriás példányok lesznek elérhetőek. Az AMD ez idő alatt tovább bővíti asztali videokártyáinak kínálatát: február folyamán érkeznek a Radeon HD 5500-as sorozatú megoldások, valamint a Radeon HD 5450-es modell is, amelyek a belépő szintű megoldásokat kereső felhasználókat veszik célba.

A friss kártyák segítségével az AMD végre a belépő szintű szegmensben is kínál DirectX 11-es támogatással ellátott videokártyákat, azaz most már teljessé válik a Radeon HD 5000-es széria, az egész piacot lefedi a gyártó termékpalettája. A Radeon HD 5000-es sorozat legkisebb tagja, azaz a Radeon HD 5450-es model az információk szerint összesen 80 stream processzort hordoz majd magán, 40 nm-es csíkszélességgel készülő Cedar grafikus processzora pedig 650 MHz-es magórajelen ketyeghet. A GPU 64-bit széles adatsínnel kapcsolódik majd a fedélzeti memóriához, amely már nem GDDR5-ös, hanem GDDR3-as típusú chipekből épül fel. A kártyákon 1 GB-nyi GDDR3-as memória lesz jelen amelynek órajele 1600 MHz.

A Radeon HD 5450 egy alacsony profilú megoldás lesz, amely alacsony fogyasztása és hőtermelése miatt bőven beéri majd passzív hűtéssel is (a fenti referencia modellen aktív hűtés látható), aminek a HTPC építők mindenképpen örülni fognak. A terméken D-Sub, DVI és HDMI portok egyaránt jelen lesznek, azaz a termék költséghatékony HTPC videokártyaként mindenképpen sikerre számíthat.

Az AMD hivatalosan február elején, azaz a jövő hét folyamán jelenti be az újdonságot, valamint a Radeon HD 5500-as sorozat tagjait. A Radeon HD 5450 ajánlott végfelhasználói ára 50 euró magasságában fog elhelyezkedni. A Radeon HD 5500-as modellekkel kapcsolatban egyelőre hihető pletykák nincsenek, de ezekre már szükség sincs, ugyanis pár napon belül róluk is lehullhat a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward