Új beágyazott GPU: AMD Radeon E6760

Az AMD bemutatta a világ első olyan GPU-ját, a Radeon HD E6760-as modellt, amely nem csak OpenCL támogatással áll a beágyazott konfigurációk rendelkezésére, hanem azt is lehetővé teszi, hogy akár hat monitort kapcsoljunk az említett GPU-val ellátott rendszerre.

Új beágyazott GPU: AMD Radeon E6760

Az AMD bemutatta a világ első olyan GPU-ját, a Radeon HD E6760-as modellt, amely nem csak OpenCL támogatással áll a beágyazott konfigurációk rendelkezésére, hanem azt is lehetővé teszi, hogy akár hat monitort kapcsoljunk rá.

Az AMD Radeon HD E6760-as GPU a hírek szerint képes lesz tökéletesen együttműködni a gyártó hamarosan megjelenő "A" sorozatú Llano APU egységeivel is, amelyekkel karöltve még nagyobb párhuzamos számítási teljesítményt és még ütőképesebb 3D teljesítményt kínálhatnak majd a termékekkel felszerelt rendszerek.

Maga a Radeon HD E6760-as GPU 37,5mm x 37,5 mm-es méretű, BGA tokozással ellátott lapka formájában érkezik. A GPU mellett GDDR5-ös típusú fedélzeti memória is helyet kaphat, méghozzá maximum 1 GB-nyi kapacitásban. A 40 nm-es csíkszélességgel készülő újdonság összesen 6 darab SIMD motorral rendelkezik, amelyek egyenként 80 stream processzort kínálnak, így a rendszer összesen 480 stream egységgel gazdálkodhat. A 600 MHz-es magórajelen ketyegő GPU 576 GFlop/s-os számítási teljesítményt kínál. A GPU és az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között 128-bites adatsín húzódik, a memóriachipek pedig 3,2 GHz-es effektív órajelen üzemelnek.

A Radeon HD E6760 a DirectX 11-es mellett AMD EyeSpeed, AMD Eyefinity és AMD HD3D támogatással is rendelkezik. A termék repertoárjában az OpenCL 1.1-es és a DirectCompute technológiák támogatása is szerepel, amelyek a párhuzamos számítással dolgozó GPGPU alkalmazásokhoz jöhetnek jól. Az újdonság UVD3-as videó motorral érkezik, így képes a H.264-es, MPEG-2-es, MPEG-4-es videó fájlok lejátszásának gyorsítására, legyen szó HD, vagy akár Full HD felbontású videókról.

A GPU többféle videó kimenetet is támogat, így csak az adott konfiguráció gyártójától függ, hogy melyeket alkalmazza. A rendszer analóg RGB videó kimenet, 4 darab single-link DVI, illetve egy darab dual-link DVI videó kimenet, plusz egy HDMI 1.4a típusú videó kimenet, valamint két darab DisplayPort 1.1a, vagy négy darab DisplayPort 1.2 kimenet biztosítására képes, sőt, még single/dual-link LVDS videó kimenetet is kínál. Egyidejűleg hat videó kimenet, azaz hat megjelenítő kezelésére van mód. A DisplayPort 1.1a és 1.2-es portok összesen négy monitorról gondoskodhatnak, míg a fennmaradó két monitor a rendelkezésre álló videó kimenetek bármelyikére csatlakozhat.

Az AMD beágyazott rendszerekhez készített újdonsága az Embedded Systems Conference Silicon Valley névre keresztelt rendezvény alkalmával mutatkoznak be, ahol az 1432-es standon állítják ki őket. A rendezvénynek a Kalifornia államban található San Jose ad otthont.

A friss termékkel kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward