Új ASUS videokártyák, csökkentett fogyasztással

A gyártó GeForce GTX 650 alapú újdonságai a referencia felépítéssel érkező GeForce GTX 650-es modellekhez képest 4 wattal alacsonyabb TDP-vel büszkélkednek.

Új ASUS videokártyák, csökkentett fogyasztással

A friss videokártyák az ASUS GeForce GTX 650-E sorozatába tartoznak. A gyártó újdonságai a referencia felépítéssel érkező GeForce GTX 650-es videokártyákkal ellentétben már nem követelik meg hattűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazását, ugyanis a Super Alloy Power komponensek felhasználásának köszönhetően csökken az áramveszteség, így a TDP 64 wattról 60 wattra mérséklődik, amit az adott PCI Express x16-os slot kényelmesen ki tud szolgálni.

Persze a minőségi komponensek - amelyek között 50 000 üzemórás élettartamú szilárdtest konfenzátorokat is találunk - nem csak ezért, hanem a hosszabb élettartam és a jobb stabilitás miatt is fontosak: a nagyobb terhelést és magasabb hőmérsékletet is kibíró összetevők két és félszer hosszabb élettartamot biztosítanak az újdonságok számára - állítja a vállalat.

A GeForce GTX 650 alapú videokártyák 384 CUDA magot kínáló GK107-es grafikus processzorra támaszkodnak, ami 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A GPU mindkét esetben 1071 MHz-en ketyeg, a GDDR5-ös memóriachipek effektív órajele pedig 5 GHz-es értéket képvisel. A friss termékek modelltől függően 1, illetve 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM-ot kaptak. A videó kimenetek között mindkét terméknél egy dual-link DVI-D, egy HDMI, illetve egy D-Sub csatlakozó sorakozik.

A mellékelt GPU Tweak szoftver segítségével persze akár az órajelek emelésére is van lehetőség, igaz, ezek a termékek nem a tuningmestereket, hanem inkább a kompakt, energiatakarékos videokártyára vágyó felhasználókat veszik célba.

Az újdonságok már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. Az 1 GB-nyi fedélzeti memóriával érkező ASUS GeForce GTX650-E-1GD5-ös modell listaára 32 600 forint, a 2 GB-nyi VRAM-mal gazdálkodó ASUS GeForce GTX650-E-2GD5-ös modell pedig 39 000 forintba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward