Új ASUS noteszgép netbook árban

Napjainkban a netbookok szegmense már szinte teljesen halott, de a jelek szerint van más alternatíva is, ha olcsó noteszgépre van szükség.

Új ASUS noteszgép netbook árban

Egyes árlistákon egy érdekes ASUS noteszgép tűnt fel, amely 11,6 colos képátlójú LCD kijelzővel érkezik és sokban emlékeztet a Linux-szal értékesített netbookokra, amelyek valaha elég népszerűbbek voltak.

A szóban forgó ASUS noteszgép egyelőre két webáruházban érhető el, amelyek mindketten az Amerikai Egyesült Államok területén működnek. A viszonteladók 315 dollárnak megfelelő összegért kínálják az ASUS X201E típusjelzéssel ellátott noteszgépét, amely szerencsére nem Intel Atom platform köré épül, hanem valamivel ütőképesebb Celeron processzort használ. A 11,6 colos képátlójú LCD kijelző ebben az esetben az oly népszerű 1366 x 768 pixeles natív felbontást alkalmazza, a processzor szerepét pedig egy Intel Celeron B847-es modell tölti be, ami 1,1 GHz-es magórajelen ketyeg. Rendszermemóriából 2 GB-nyi DDR3-as DRAM áll rendelkezésre, az adatokat pedig 5400 RPM-es fordulatszámmal üzemelő, 320 GB-os adattároló kapacitást biztosító merevlemezre pakolhatjuk. A kínálatban ezek mellett 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter, 0,3 megapixeles beépített webkamera, HDMI videó kimenet és kétcellás akkumulátor is jelen van.

Hogy hol van a kutya elásva? Nos, ott, hogy az új termékhez nem előtelepített Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszer jár, hanem Ubuntu Linux, ami azért sokak számára lehet jó hír. Linux ide vagy oda, az alig több, mint 300 dolláros noteszgép mindenképpen vonzó megoldásnak tűnik, sőt, az Intel Atom alapú netbookoknál valószínűleg használni is fényévekkel jobb. Maga a Celeron B847-es processzor egyébként egy Sandy Bridge alapú kétmagos megoldás, ami átlagos, napi feladatok alkalmával elegendő lehet. Némi memóriabővítés után remek igásló faragható a termékből – már amennyiben bővíthető a memória.

A termék tulajdonságai alapján kísértetiesen hasonlít az ASUS F201E típusú noteszére, amely Németországban már előrendelhető, méghozzá 299 eurós áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward