Új ASUS monitor 3D Vision 2 támogatással

Ahogy arról már a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, az Nvidia frissítette 3D Vision csomagját, amelyben így már a korábbinál 20%-kal nagyobb lencsékkel rendelkező aktív-záras 3D szemüveg lapul és amely a 3D LightBoost technológiát is alkalmazza, így sokkal nagyobb fényerő mellett élvezhetjük a különböző 3D-s tartalmakat, mint a korábbi megoldásoknál.

Új ASUS monitor 3D Vision 2 támogatással

Ahogy arról már a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, az Nvidia frissítette 3D Vision csomagját, amelyben így már a korábbinál 20%-kal nagyobb lencsékkel rendelkező aktív-záras 3D szemüveg lapul és amely a 3D LightBoost technológiát is alkalmazza, így sokkal nagyobb fényerő mellett élvezhetjük a különböző 3D-s tartalmakat, mint a korábbi megoldásoknál, ha van hozzá megfelelő kijelző.

Az ASUS az elsők között mutatta be saját megoldását a témában, a VG278H megfelel minden feltételnek, így kapott egy 3D LightBoost matricát. Az új megjelenítő 27 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott TN típusú LCD panelt alkalmaz, amely szokás szerint most is 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Az újdonság 2 ms-os válaszidővel rendelkezik, a TN panel sajátosságai miatt pedig 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöget kínál. A fényerősség 400 cd/m2-es, a kontrasztarány pedig 1000:1 értéket képvisel. A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes kijelző 0,311 milliméteres képpont távolsággal rendelkezik.

A videó bemenetek között ezúttal egy dual-link DVI-D, valamint egy 1.4a típusú HDMI portot találunk. A monitoron 3,5 milliméteres Jack audió bemenet, valamint fejhallgató kimenet is jelen van. A termék két darab, egyenként 3W-os terhelhetőségű beépített hangszórót is tartalmaz, amelyek sztereó hangzást kínálnak.

A monitor üzem közben 65 watt alatti fogyasztás mellett dolgozik, készenléti üzemmódban és kikapcsolt állapotban pedig kevesebb, mint 1 wattot igényel. A feketében pompázó megjelenítő beépített állványa lehetővé teszi a kijelző magasságának testre szabását, de emellett VESA 100-as támogatás is rendelkezésre áll, így a monitor könnyedén falra szerelhető. Az állványnak köszönhetően a kijelző előre 5 fokban, hátrafelé pedig 15 fokban dönthető, elforgatni pedig 150 fokban lehet mind balra, mind pedig jobbra.

A termék állvánnyal együtt 643 x 459,3 x 249,7 milliméteres mérettel, illetve 8 kilogrammos súllyal bír. Az újdonsághoz az ASUS mellékeli az Nvidia 3D Vision 2-es csomagjának részét képező aktív 3D-s szemüveget is, amelyről korábban már beszámoltunk. Ebben az esetben a szinkronizációhoz szükséges adó a monitorba építve foglal helyet. 

A november második hetében megjelenő ASUS VG278H idehaza 169 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward