Új ASUS Designo monitorok - decembertől hazánkban is

Az ASUS két rendkívül szép, remek tulajdonságokkal érkező monitorral rukkolt elő.

Új ASUS Designo monitorok - decembertől hazánkban is

Az ASUS Designo monitorcsaládjának két legfrissebb tagjáról az első hírek az idei Computex alkalmával, június folyamán jelentek meg, ám azóta sok víz lefolyt a Dunán, így végre sor került a tetszetős megjelenítők hivatalos bemutatására is. Sajnos ez számunkra csak félig jó hír, ugyanis hazánkban a monitor-szépségek nem most, hanem majd csak december elején kerülnek az üzletek polcaira.

A két új monitor a Designo MX sorozatban kapott helyet: a kisebbik 23 colos képátlóval bír és az MX239H típusjelzést viseli, míg a nagyobbik már 27 colos LCD kijelzőt alkalmaz és MX279H névre hallgat. A 23 colos példány legvékonyabb pontján mindössze 14,5 milliméter vastag, és 27 colos társa is igazán kecsesre sikerült, hiszen legvékonyabb pontja 17,5 milliméter vastag. A monitorok napóraszerű állványt használnak, kávájuk pedig mindössze 0,8 milliméter vastag. A tetszetős formatervet korábban már díjazták is: a termékek kiérdemelték a 2012-es „Good Design” díjat.

Az új megjelenítők ugyan eltérő képátlóval rendelkeznek, ám mégis sokban hasonlítanak egymásra. Mindketten AH-IPS típusú LCD panelt alkalmaznak, ami nem csak színhű, jó minőségű képi megjelenítést biztosít, de látószögei is szélesek – 178 fokosak. A Full HD natív felbontást kínáló monitorok nyolcvanmillió az egyhez dinamikus kontrasztarány, 250 cd/m2-es fényerő és 5 ms-os GTG válaszidő mellett üzemelnek. A remek képminőségről a gyártó Splendid Video Intelligence technológiája gondoskodik, de emellett ötféle Splendid videomód is rendelkezésre áll (normál, sRGB, tájkép, mozi, játék és éjszaka).

A friss megjelenítők videó bemenetei között egy D-Sub és két HDMI port lapul, audió bemenetből pedig 3,5 milliméteres jack csatlakozó áll rendelkezésre. A termékek még 3,5 milliméteres jack audió fejhallgató csatlakozót is tartalmaznak. A tetszetős állvány jóvoltából az adott kijelzőt  +20 és -5 fokban dönthetjük is annak érdekében, hogy megtekintése kényelmesebb lehessen.

A lehető legjobb audió élményről mindkét terméknél a Bang & Olufsen ICEpower technológiáját alkalmazó beépített hangszórók gondoskodnak, amelyek 2 x 3 wattosak és sztereó hangzást kínálnak. Az új megjelenítők három év garanciával kerülnek forgalomba, méghozzá december elején.

A Designo MX239H ajánlott végfelhasználói ára 69900 forint, az MX279H modell pedig 99900 forintba kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward