Új APU egységekkel bővül a Brazos platform

Új APU egységekkel bővül a Brazos platform

Az AMD FX sorozatú asztali processzorainak érkezésére sajnos még mindig várni kell, de a gyártó addig sem tétlenkedik: ma három új APU egységgel bővült a Brazos platform kínálata.

A 18W-os TDP-vel rendelkező Zacate egységek között két új tagot köszönhetünk, amelyek közül csak az egyik volt meglepetés, a másikról szinte már mindent tudhatunk, hála az elmúlt hetek pletykáinak. Kezdjük is a sort az ismert példánnyal.

Az AMD E-450-es APU két darab x86-os Bobcat processzormagot tartalmaz, amelyek 1,65 GHz-es órajelen ketyegnek. A +50MHz nem nagy változás az elődhöz képest, a DDR3-1333-as memóriavezérlő viszont már igen, hiszen a többi Zacate-s processzor csak 1066-os modulokkal bírkózik meg. Fontos változás még, hogy a GPU 600MHz-es turbó órajelet is kapott, ami 20%-kal magasabb az E-350 esetében alkalmazott 500MHz-nél. A valamivel nagyobb teljesítmény ellenére a TDP változatlan.

A második Zacate újdonság az E-300-as típusjelzést kapta. Ennél a terméknél a két darab x86-os Bobcat processzormag 1,3 GHz-es magórajelen ketyeg, az integrált videóvezérlő pedig 488MHz-es tempóra dolgozik. Az órajeleket leszámítva az E-300 mindenben egyezik az E-350-nel.

A Zacate modellek mellett egy 9W-os TDP-vel büszkélkedő Ontario APU is megjelent, ami a C-60-as típusjelzést viseli. Ez az újdonság két darab x86-os Bobcat processzormaggal gazdálkodik, amelyek alapjáraton 1 GHz-en ketyegnek, de a Turbo támogatásnak köszönhetően az órajelük 1,33 GHz-ig növelhető. Az integrált videó vezérlő szerepét ebben az esetben egy Radeon HD 6290-es példány tölti be, amely az órajeltől eltekintve megegyezik a Zacate APU egységeknél alkalmazott Radeon HD 6300-as sorozatú társaival. Az integrált videó vezérlő alapjáraton 276 MHz-es órajelen ketyeg, de terhelés hatására 400 MHz-re ugrik az órajele (valószínűleg csak akkor, ha inkább GPU intenzív alkalmazást futtatunk és nem kell a processzor órajelét is megemelni).

Az újdonságokkal felszerelt konfigurációkkal hamarosan találkozhatunk az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward