Új AOC monitorok hatalmas képátlóval, eltérő felbontással

A 32 hüvelykes kijelzővel rendelkező monitorok közül az egyik UHD, a másik pedig WQHD felbontást kínál, dizájn tekintetében azonban nem különböznek.

Új AOC monitorok hatalmas képátlóval, eltérő felbontással

Az AOC két friss monitort mutatott be, amelyek mindketten 32 hüvelykesek, és a dizájnjuk is teljesen azonos, ám a felhasznált panelek már erősen eltérnek bennük.

Az U3277PQU típusjelzéssel ellátott változat 3840 x 2160 pixeles, vagyis UHD natív felbontás mellett üzemelő kijelzőt kapott, ami IPS alapokon nyugszik, betekintési szögei pedig szélesek, hisz 178 fokos értéket képviselnek. Ennél a monitornál 4 ezredmásodperces GTG válaszidő, 350 cd/m2-es maximális fényerősség, valamint 30 bites színkezelés áll rendelkezésre – utóbbi 1,07 milliárd megjeleníthető színárnyalatot jelent. A videó bemenetek között ebben az esetben egy DisplayPort 1.2-es, valamint egy MHL képes HDMI 1.4-es csatlakozót találunk – előbbi 60 Hz-es, utóbbi pedig 30 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozhat natív felbontás esetén.

A másik modell, vagyis a Q3277PQU már csak WQHD, azaz 2560 x 1440 pixeles natív felbontással gazdálkodik, alapját pedig egy AMVA típusú LCD panel adja. Ez a modell is támogatja a 30-bites színkezelést, azaz maximum 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, maximális fényerőssége azonban már alacsonyabb: 350 cd/m2 helyett 300 cd/m2. A panel 178 fokos betekintési szögeket kínál, GTG válaszideje pedig 4 ezredmásodperc. A videó bemenetek között az MHL képes HDMI 1.4-es és a DisplayPort 1.2-es csatlakozó mellett egy Dual-Link DVI port is jelen van. Bár a sajtófotón nem látszik, mindkét monitornak állítható lesz a magassága, rendelkeznek szabványos VESA furatokkal, és a pivot (portré) módot is támogatják.

A három év garanciával érkező monitorok közül az UHD felbontású U3277PQU 800 dollár körüli listaárat kap, a WQHD felbontással rendelkező Q3277PQU ára pedig 500 dollár környékén helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward