Új AOC monitor 4K-s felbontással, FreeSync támogatással

A 28 hüvelykes képátlójú panel TN+Film alapokon nyugszik, a FreeSync esetében pedig 60 Hz a plafon. A válaszidő szédítően alacsony, ami gamer szemmel jó lehet.

Új AOC monitor 4K-s felbontással, FreeSync támogatással

Az AOC előrukkolt egy új monitorral, ami meglehetősen gazdag felszereltséggel rendelkezik. Az U2879VF típusjelzéssel ellátott modell várható érkezéséről korábban már említést tettünk, ám akkoriban még voltak homályos foltok a termék pontos tulajdonságaival kapcsolatban. Mára szerencsére rengeteget tisztult a kép.

A friss monitor egy 28 hüvelykes képátlójú, TN+Film technológiára támaszkodó panelt kapott, amely 16:9-es képaránnyal rendelkezik, natív felbontása pedig 3840 x 2160 pixeles. Az újdonság villódzás-mentes ledes háttérvilágítással dolgozik, maximális fényerőssége 300 cd/m2-es értéket képvisel, az általa megjeleníthető színárnyalatok száma pedig TN+Film típusú panelhez képest szokatlanul magas, 1,07 milliárd.

Az 1000:1 tipikus kontrasztaránnyal rendelkező monitor esetében a válaszidő meglehetősen gyors, hisz 1 ezredmásodperces értéket képvisel, ami a gamerek számára remek hír lehet, de ezzel együtt FreeSync támogatás is jár, ami még folyékonyabbá, még lenyűgözőbbé teszi a képi megjelenítést. A maximális képfrissítési ráta sajnos nem túlzottan magas, csak 60 Hz-es, a betekintési szögek pedig 178/170 fokosak.

A videó bemenetek között egy HDMI 2.0-s port, egy DisplayPort, egy DVI és egy D-Sub csatlakozó rejtőzik, plusz még az MHL támogatásról sem kell lemondani. A monitor dizájnjának alapját határozott, egyenes vonalak adják, megjelenése pedig letisztult és elegáns. A gyári állvány ezúttal csak a kijelző dönthetőségét biztosítja (-5/+24 fok), egyéb beállítási lehetőséget nem nyújt.

A három év jótállással rendelkező monitor várhatóan 350 euró körüli listaáron kerülhet az üzletek polcaira, megjelenésére pedig rövidesen számíthatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward