Új AMD videokártya: Radeon RX 590 GME

A friss termékkel a Radeon RX 590 gyártáshoz nem megfelelő GPU-kat is értékesíteni tudja a gyártó, így növekedhet a profit.

Új AMD videokártya: Radeon RX 590 GME

Az AMD az EXPreview beszámolója alapján egy új, meglehetősen érdekes videokártya piacra dobására készül, amely a Radeon RX 590 GME típusjelzést viseli. A termék már feltűnt az ASRock és a PowerColor kínálatában, de egyelőre még csak Kínában, ám az sincs kizárva, hogy a speciális verzió – több korábbihoz hasonlóan – ezúttal is csak a kínai vásárlókat veszi célba.

Galéria megnyitása

Lényegében arról van szó, hogy a vállalat egy új videokártyát illeszt be a Radeon RX 580 és a Radeon RX 590 közé a Radeon RX 590 GME személyében, amely a Radeon RX 590-hez képest alacsonyabb boost órajelet alkalmaz: a szokásos 1545 MHz helyett csak 1380 és 1460 MHz körüli órajel van érvényben, gyártótól és modelltől függően.

A végleges órajel valószínűleg attól függ, hogy az adott GPU szállítmány milyen órajelen tud stabilan üzemelni. Ennek köszönhetően az új termék gyorsabb ugyan, mint a Radeon RX 580, ám a Radeon RX 590-hez képest sokkal lassabb lesz.

Galéria megnyitása

Alapját a jelenlegi információk szerint jó eséllyel egy 12 nm-es csíkszélességgel készülő Polaris 30-as lapka adja, méghozzá egy olyan, amely a minősége miatt nem képes stabilan elérni és tartani a szokásos 1545 MHz-es boost órajelet, amire szükség volna ahhoz, hogy Radeon RX 590-es sorozatú kártyák fedélzetén kaphasson helyet.

Ezzel a gyakorlattal a „hibás”, illetve „gyengébb minőségű” GPU-kat is munkára foghatja a vállalat, vagyis nem kell őket leselejtezni, hanem egy új termék formájában így is profitot termelhetnek – és jó eséllyel jobb fogyasztás/teljesítmény aránnyal is rendelkeznek, mint a Radeon RX 590, hála az alacsonyabb órajelnek és az alacsonyabb üzemi feszültségnek.

Galéria megnyitása

Az új videokártya egyelőre még csak Kínában jelent meg, ott is csak előrendelésben kapható az egyik kínai viszonteladónál, így könnyen lehet, hogy a Radeon RX 590 GME tényleg egy speciális, Kínának szánt megoldás lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap