Új AMD processzorok az első negyedévben

Új AMD processzorok az első negyedévben

A 2010-es év első negyedéve meglehetősen érdekesen telhet majd, ugyanis számos vállalat dob piacra ütőképes hardvereket a különböző szegmensekben. Az Intel a kétmagos, integrált videó vezérlővel is felszerelt asztali Clarkdale és mobil Arrandale modellekkel készül, amelyek időközben már meg is jelentek, valamint hódító útjára indítja ugyancsak 32 nm-es csíkszélességgel készülő hatmagos processzor szörnyetegeit, a Gulftown egységeket Az Nvidia a várakozások szerint végre lerántja a leplet DirectX 11-es támogatással ellátott videokártyáiról és az AMD sem tétlenkedik majd. A gyártó a belépő szintű Radeon HD 5000-es sorozatú videokártyák mellett a processzorok szegmensét sem hagyja majd érintetlenül: az Athlon és Phenom termékcsaládban 4 új jövevény megjelenésére számíthatunk.

Galéria megnyitása
A 2010 első negyedévében érkező újdonságok nem lesznek annyira érdekesek, mint az Intel megoldásai, de arra minden bizonnyal jók lesznek, hogy valamelyest biztosítsák az AMD versenyképességét a kereskedelem fő áramába szánt termékek piacán. Az első friss processzor a 3,2 GHz-es órajelen ketyegő, szorzózár-mentes, azaz könnyedén tuningolható Phenom II X2 555 Black Edition modell lesz. Őt a sorban a 2,9 GHz-es Athlon II X4 635-ös központi egység követi, de az Athlon családba ezen kívül 3,1 GHz-es hárommagos X3 440-es és kétmagos X2 255-ös processzorok is helyet kapnak.

A processzor-újdonságokban cseppet sem bővelkedő első negyedév után az AMD beerősít és lerántja a leplet első hatmagos processzorairól, amelyek a Thuban nevet kapják és amelyek természetesen az asztali processzorok piacán próbálnak labdába rúgni az Intel megoldásai ellen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap